torsdag 17. mars 2011

Sukkerfri og melkefri jordbærsorbetNå har jeg ENDELIG fått kjøpt meg en foodprosessor. På tide, etter snart 6 års ekteskap? ;o)

Det første jeg lagde var jordbærsorbet, og jeg sier bare: HIMMEL! Så fantastisk nydelig og enkelt og intenst jordbær-ish. Jeg kjenner på meg at dette kommer jeg til å lage ofte i sommer :D200 gram frosne jordbær
100 gram melis av bjørkesøt og palmesukker**
1,5 dl kokosmelk (ikke fettredusert)


La jordbærene tine litt. De kan godt være ganske frosne, men ikke helt gjennomfrosne.
Kjør bjørkesøt og palmesukker (eller den søtningen du foretrekker) i blender til melis. Jeg synes denne ble litt vel søt, så jeg kommer til å ta mindre søtning neste gang. Bruk både krem og vann fra kokosmelken, sånn ca halvannen desiliter!

Kjør alt i foodprosessor til alt er blandet - og NYT!


Mine jorbær tinte en stund (kanskje 20 minutter?), så maskinen trengte ikke jobbe i det hele tatt.

Og jeg er ikke så glad i kokossmak, så jeg må bare legge til at den smaker ikke kokos! Ikke i det hele tatt. Og jeg har også litt kokoskrem (det tykke i kokosmelken) på toppen.

Ps: Vær klar over at noen kan bli dårlig i magen av bjørkesøt og sukrin, så vær forsiktig med for stort inntak før du vet om du tåler det!

**Edit: Jeg ble rimelig gåen i magen av så mye Bjørkesøt, så prøv heller å bare bruke palmesukker eller evt litt stevia også.

9 kommentarer:

Løvinnen sa...

Så nydelig ut!

Silje Silje sa...

Nam!!

Lisa sa...

ser godt ut :) Går sikkert med fløte også i stede for kokosmelk?

Foodprosessor ja, har aldri jeg heller hatt ;) Har lyst på en liten, enkel en!

3 pakker fra iHerb er på vei til meg..spent som en unge :D

N sa...

Ja, du kan selvfølgelig bruke fløte! Det blir sunnere med kokosmelk, da, og det avgir ingen smak :)

Nina B. sa...

Så masse deilig mat!
Nå har jeg bladd meg igjennom de innleggene jeg har "gått glipp av" i helgen, og der var det masse godt! Den laksegryta skal definitivt testes neste uke!
Nam nam!

Smart å pakke med seg litt på tur. Selv laget jeg nistepakke til turen nedover. I MAR er det jo lite/ingenting melk, men masse grønt, frukt og nydelig lammekjøtt, så det var ikke noe problem :)

Helen sa...

Perfekt til dessert i morgen (får gjester)! Takk for tipset! :) Må nok teste det i kveld først tror jeg....... for fikk lyst på litt sånn i dag også i grunnen.. :)

:) sa...

Føler jeg må legge til at jeg ble rimelig løs i magen nå, ca 3 timer etterpå! Det er nok fra Bjørkesøt og ikke fra palmesukkeret. Så bruk helst palmesukker og evt litt stevia, det blir vel best!

Fragola sa...

Yummy!!!

Monica sa...

Mmmm.......dette ble jo virkelig kjempegodt! Men jeg er helt enig i at det kan brukes mindre søtningsmiddel. Jeg brukte bare en femtedel av anbefalt mengde palmesukker, og det ble likevel søtt nok i massevis. Gleder meg til å teste ut flere av oppskriftene dine :o)