torsdag 17. mars 2011

Sorbet, oppdatert og mer perfeksjonert versjon!

Nå følte jeg det faktisk som min plikt å lage et nytt innleg om sorbet-is, fordi, helt ærlig:

1. Jeg ble utrolig dårlig i magen ett par, tre timer etter isen isted. Jeg tipper det er fra Bjørkesøten, noe som er innmari synd, for det er det sukkeret jeg har funnet som ligner mest på sukker. Uff :(

2. Den var for søt for meg. En skje var knallgod, men en hel skål ble for kvalmende (for meg som ikke spiser sukker lenger i alle fall).Derfor lagde jeg ny is i kveld, og denne gangen brukte jeg blåbær også. Det ble helt nydelig og ikke for søt. Tror nesten man ikke trenger palmesukker heller, for jordbæra er jo så søte i seg selv.


150 gram frosne jordbær
50 gram frosne blåbær
0,5-1,5 dl kokosmelk/krem (evt fløte eller havrefløte)
25 gram palmesukkermelis


Halvtin jordbær (ca 20 minutter). Blåbær kan brukes frosne
Kjør i en foodprosessor og spe med kokosmelk/fløte. Den er ferdig når du har fått iskonistens :)

Den kan godt være tykkere enn den jeg har laget her under. Det kommer veldig an på hvor mye bæra har tint og hvor mye melk/fløte du tilsetter.

Litt kakaonibs på toppen gjør susen!


Nydelig!

6 kommentarer:

Lille Hvitløk sa...

Det der så jo veldig enkelt (og godt!) ut! Frosne bær har jeg alltid masse av i fryseren, for jeg strør alltid bær over frokosten. Bra med en modifisert oppskrift som man ikke blir dårlig i magen av;)

Løvinnen sa...

Så fint at du er ærlig og ga en liten oppdatering:)
Har ingen erfaring med bjørkesøt selv, men trives veldig godt med stevia, agave nektar, yacon syrup og palmesukkeret.

Helene sa...

Ser godt ut! Selv foretrekker jeg at det ikke er altfor søtt så skal prøve med en dråpe stevia eller litt palmesukker. Nam!! :)

Fragola sa...

Yummy! Igjen ;-)

:) sa...

Takk dere! Det er virkelig verdt å prøve! Fantastisk is, mye bedre enn bananis, synes nå jeg. Og såå enkelt... :)

Melusine sa...

Denne laget jeg som fredagskos i går, kjempegodt!
Takk for oppskrift :)