fredag 25. mars 2011

Raw lunsj: nøttekokosdip på squash-skiver


Denne lunsjen ble jeg inspirert til av boken Salig Blanding, men jeg gjorde min helt egen vri, så egentlig ligner den overhodet ikke på den i boken ;-)

Nøttekokosdip:
2 dl cashewnøtter u/salt
1 dl vann (ikke sikkert du trenger alt)
1,5 ss sitron (ca)
1 god ss kokosolje, extra virgin, smøremykt
1 god ss kokosmel
Litt himalayasalt

Kjøres i blender til en tykk dip. Spe med vannet til du får en konsistens du liker!

Ps: Smaker ikke særlig kokos, men kokosoljen og kokosmelet gir ekstra næring og metthetsfølelse!Jeg serverte (severte og serverte, det var bare meg her, men jeg pyntet litt ekstra til ære for dere ...) på tynne skiver av squash med litt vårløk og søtpaprika. Man kan også bruke selleri, salatblader, agurk, osv ... Knekkebrød eller tynne kjeks går også an, man da blir den ikke raw, selvsagt :)

Hvis du får rester av nøttedippen holder den seg fint i kjøleskap noen dager.
Prøv også denne varianten!  Nydelig!

3 kommentarer:

ninabakke sa...

Det så godt ut :)

Ha en fin dag

Helen sa...

Spennende dip-oppskrift!

Janicke sa...

Dette ser super godt ut :-D