onsdag 9. mars 2011

Okinawa og kokosolje

Først og fremst: Tusen takk for så skjønne kommentarer på forrige innlegg! Det gleder meg at så mange gleder seg med meg :)

Jeg har vært ganske opptatt de siste dagene, og i dag mistet vi Internett (fant ut nå at kontakten var dratt ut ... *host*), så derfor har jeg ikke fått svart på spørsmålene deres. Skal prøve å gå gjort det etterpå!

Min søster sendte en epost til Supernature med spørsmål om man burde ta både kokosolje og Okinawa, og her er svaret. Jeg tenkte det kunne være nyttig for flere å lese (svaret er markert i blått og kursiv)."Amanprana Extra virgin kokosolje og Okinawa Happy Delight utfyller hverandre veldig godt og er derfor ypperlig å ta sammen! Dette er fordi Amanprana kokosoljen består av sunt mettet fett og Happy Delight-oljen av en optimal blanding av omega 3-6-9 og 7.
Alle planter, dyr og mennesker består av mettede, enumettede og flerumettede fettsyrer. Det er derfor variasjon i fettsyrer er like viktig som variasjon i frukt og friske grønnsaker. I et sunt kosthold bør det være dobbelt så mye sunne fettstoffer som proteiner. De fleste helseorganisasjoner anbefaler at 30% av kaloriinnholdet om dagen skal komme fra sunt fett.

Når du spiser både Amanprana Happy Delight og kokosolje får du i deg alle de viktige fettsyrene.Jeg anbefaler deg å bruke Amanprana kokosolje til steking, baking, i smoothier og sammen med annen supermat for å få i deg tilstrekkelig mengde mettet fett, samtidig som du tar Happy Delight-oljen.

Hva som er en tilstrekkelig mengde fettsyrer for deg, vil variere. Men med minimum 3 ss Amanprana kokosolje og 1 ts Happy Delight olje om dagen vil du få i deg tilstrekkelig til å legge et godt grunnlag. Husk å starte med mindre doser enn dette, og gradvis trappe opp når ubehag uteblir. Hvis kroppen ikke er vant til riktige fettsyrer vil du kunne få reaksjoner. Ved stort ubehag trapper du ned igjen eller tar en pause fra produktet som skaper ubehaget.Jeg bruker Amanprana kokosolje til all  varm matlaging, de deilige rå sjokoladene jeg lager, i smoothier, og rett i munnen. Kokosolje blir av kroppen tolket og benyttet som energi og ikke lagret som fett. Forskning viser at denne faktisk øker fettforbrenningen, i tillegg til alle de fantastiske helsefordelene den har!

Happy Delight oljen inneholder også naturlige antioksidanter, sammen med omega 3-6-9 og 7, slik at oljen naturlig beskytter seg selv og deg mot oksidering/harskning. Ingen annen olje på markedet har så stort naturlige innhold av naturlige antioksidanter som oljene i Okinawa-serien. Alle andre oljer i markedet benytter syntetisk E-vitamin som konserveringsmiddel.Det er vært viktig å velge fett som ikke harskner verken i matlagingsprosessen eller i kroppen. Alle cellemembraner består av fettsyrer. Om fettsyrene i kroppen er harske eller ødelagte blir også cellemembranene stive og lite fleksible, slik at det blir vanskelig for cellen å sende signalstoffer inn og ut av cellen. Rikelig med riktige fettsyrer vil også gjøre at nervecellene i seg selv fungerer bedre.

Okinawa-serien av naturlige flytende Omega 3-6-9-oljer har ni måneders holdbarhet i romterperatur etter åpning. Okinawa-oljene tåler ikke oppvarming. Ekstra Virgin kokosolje, palmefrøolje og rød palmeolje er svært godt egnet også i matlaging, og tåler høye temperaturer uten å oksidere, endre struktur eller svekkes i næringsverdi. Den røde palmeoljen skal ikke brukes til fritering.Fyller du i tillegg på med alger og hvetegress, har du supermatens grunnsteiner på plass :D

Les om de fantastiske algene; Pure Planet Spirulina og Chlorella – og hvetegresset Pure Planet Purely Greens og Greens of Kamut – på våre nettsider www.super-nature.no og i Supermatboken."

Supernature drives av forfatterne av boken "Supermat", Trine Berge og Sara Chacko. De har levd og åndet for supermat i flere år, og de er veldig opptatt av å ta det beste av det beste. 

Jeg har endelig også begynt å tenke at jeg må ta vare på den kroppen jeg har fått, og derfor gi kroppen den beste næringen som finnes. Jeg er nok en type som trenger å være nøye med kosthold og trening for å kunne ha det bra, men heldigvis synes jeg dette med å legge om kosten har gått overraskende lett og smertefritt. Det hadde jeg ALDRI trodd! :D
6 kommentarer:

Mirjam sa...

Nå har jeg inntatt min første ts med okinawa happy delight! Venter på et under i morgen he he...
Smakte godt faktisk!

:) sa...

Ja, har det skjedd et under??! ;) Hehe... Det skal vel litt til at folk har samme umiddelbare effekt av den som jeg hadde, for jeg var jo veldig på minus-siden, men at det er en BRA olje er jeg ikke i tvil om!

Lisa sa...

Veldig interessang lesning :) Kjøper du okinawa happy delight i nettbutikk? Jeg har egentlig tenkt å kjøpe Udos Choise, den har også omega 3, 6 og 9. Vet du noe om den er like bra? Flink du Tone :)

:) sa...

Jeg kjøpte den på Drammensklinikken på Gulskogen, men den finnes på flere norske nettbutikker også. Bare google. :)

Denne er nok bedre enn Udos, selv om Udos nok er bra den også. Jeg skal ikke påstå for mye, men jeg stoler veldig på superdamene, og de anbefaler Okinawa på det sterkeste.

Carita sa...

Har veldig lyst til å prøve denne oljen, har lest *så* mye bra om produktene :) Ps: matbildene dine frister veldig, har du tenkt på å begynne med cafe? Blir alltid sulten når jeg ser slik fristende mat :P

:) sa...

Awh, takk! :D
Har tenkt at en raw food-cafe hadde vært moro, men tror det blir med tanken ;)