onsdag 9. mars 2011

Okinawa og kokosolje

Min søster sendte en epost til Supernature med spørsmål om man burde ta både kokosolje og Okinawa, og her er svaret. Jeg tenkte det kunne være nyttig for flere å lese (svaret er markert i blått og kursiv).

"Amanprana Extra virgin kokosolje og Okinawa Happy Delight utfyller hverandre veldig godt og er derfor ypperlig å ta sammen! Dette er fordi Amanprana kokosoljen består av sunt mettet fett og Happy Delight-oljen av en optimal blanding av omega 3-6-9 og 7.
Alle planter, dyr og mennesker består av mettede, enumettede og flerumettede fettsyrer. Det er derfor variasjon i fettsyrer er like viktig som variasjon i frukt og friske grønnsaker. I et sunt kosthold bør det være dobbelt så mye sunne fettstoffer som proteiner. De fleste helseorganisasjoner anbefaler at 30% av kaloriinnholdet om dagen skal komme fra sunt fett.


Når du spiser både Amanprana Happy Delight og kokosolje får du i deg alle de viktige fettsyreneJ


Hva som er en tilstrekkelig mengde fettsyrer for deg, vil variere. Men med minimum 3 ss Amanprana kokosolje og 1 ts Happy Delight olje om dagen vil du få i deg tilstrekkelig til å legge et godt grunnlag. Husk å starte med mindre doser enn dette, og gradvis trappe opp når ubehag uteblir. Hvis kroppen ikke er vant til riktige fettsyrer vil du kunne få reaksjoner. Ved stort ubehag trapper du ned igjen eller tar en pause fra produktet som skaper ubehaget.

Jeg bruker Amanprana kokosolje til all  varm matlaging, de deilige rå sjokoladene jeg lager, i smoothier, og rett i munnen. Kokosolje blir av kroppen tolket og benyttet som energi og ikke lagret som fett. Forskning viser at denne faktisk øker fettforbrenningen, i tillegg til alle de fantastiske helsefordelene den har. 

Happy Delight oljen inneholder også naturlige antioksidanter, sammen med omega 3-6-9 og 7, slik at oljen naturlig beskytter seg selv og deg mot oksidering/harskning. Ingen annen olje på markedet har så stort naturlige innhold av naturlige antioksidanter som oljene i Okinawa-serien. Alle andre oljer i markedet benytter syntetisk E-vitamin som konserveringsmiddel. 
Det er vært viktig å velge fett som ikke harskner verken i matlagingsprosessen eller i kroppen. Alle cellemembraner består av fettsyrer. Om fettsyrene i kroppen er harske eller ødelagte blir også cellemembranene stive og lite fleksible, slik at det blir vanskelig for cellen å sende signalstoffer inn og ut av cellen. Rikelig med riktige fettsyrer vil også gjøre at nervecellene i seg selv fungerer bedre.

Okinawa-serien av naturlige flytende Omega 3-6-9-oljer har ni måneders holdbarhet i romterperatur etter åpning. Okinawa-oljene tåler ikke oppvarming. Ekstra Virgin kokosolje, palmefrøolje og rød palmeolje er svært godt egnet også i matlaging, og tåler høye temperaturer uten å oksidere, endre struktur eller svekkes i næringsverdi. Den røde palmeoljen skal ikke brukes til fritering. 

Fyller du i tillegg på med alger og hvetegress, har du supermatens grunnsteiner på plass :D 
Les om de fantastiske algene; Pure Planet Spirulina og Chlorella – og hvetegresset Pure Planet Purely Greens og Greens of Kamut – på våre nettsider www.super-nature.no og i Supermatboken." Det er damene bak boken Supermat som står bak Supernature, og det kan være greit å vite at de bruker produktene de selger selv, og er veldig opptatt av ideen og prosessen bak - og kvaliteten på - produktene

De fortalte at de hadde prøvd mange kurer og dietter før de oppdaget supermat (som da var gress, fett og alger), og dette har de holdt på med nå i 10-12 år. De er også opptatt av at man ikke trenger å velge enten eller, men at supermat er en matvaregruppe man bør ha i tillegg til det man bruker i dag. Det er jo helt opp til hver enkelt hvor langt man vil strekke seg. Jeg tror nok at jeg er en type som er avhengig av å spise sunt for å fungere i hverdagen, også tenker jeg at må behandle den kroppen jeg har fått på en best mulig måte :)Ingen kommentarer: