mandag 19. januar 2015

Nydelig og sunn karamellsaus // caramel sauce


Denne sausen smaker som den nydeligste karamellsaus, den er sunn og med lav GI, og i tillegg superenkel å lage! Ingen koking, ingen miksing ... kun litt røring!


Du trenger:

2 ss yaconsirup
1,5 ts mandelsmør
En krm salt
4-5 dråper Stevia English Toffee (evt droppes)

Rør sammen.
Thats it!

Produkter jeg bruker finner du her.

//

Caramel sauce:

2 tbs yaconsyrup
1,5 tsp almond butter
a pinch salt
4-5 drops Stevia English Toffee (or omit)

Stir, and thats it!

Products I use here.Er det rart jeg har funnet tilbake matgleden når ting er så enkelt å lage, og smaker sååå godt?Og som dere ser, sønnen i huset hoppet ut fra dusjen og inn i mammas fotoshoot og hev i seg karamellsausen med livet som innsats. Han elsket den :-)

Denne oppskriften krever mandelsmør, og det lager du enkelt selv. Man trenger kun mandler og en foodprosessor. Veldig enkelt, men tidkrevende! Superlivsstil har en bildeguide her.

Kort fortalt er det å kjøre mandler i foodprosessor helt til man får en masse som minner om peanøttsmør (uten klumper). Man må stanse maskinen og skrape kantene med en slikkepott uendelig mange ganger, men til slutt sitter man igjen med noe som skal bli omtrent slik:


Mandelsmør!

Oppskriften fant jeg her.

9 kommentarer:

Fragola sa...

Elsker karamellsmak.Skal definitivt kjøpe steviaen du brukte. Blir vel enda en bestilling snart. :-)

Helen sa...

Ja - skal bestille stevia m toffee smak jeg også! Da blir denne kaken enda bedre :D

http://kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com/2011/03/mandelbunn-med-sjokoladeglasur.html

Kanskje jeg skulle kjøpt den Stevia peppermint også......

Janicke sa...

Naaaaaammmmmm...mangler yacon..men når det er i hus blir det karamell :-D

Løvinnen sa...

Oi , karamellsaus! LORD! Men mandelsmøret, uff..hørtes litt langtekkelig ut...

Carita sa...

Slike sauser er alltid fin å ha enten til kalde eller varme dessert retter :) Må vell kjøpe meg yaconsirup snart.

frk. Kraft sa...

Karamellsaus!! Kjære deg, nå overgår du deg selv, jeg eeeelsker karamell! Er det virkelig mulig at det er så enkelt? Nå blirre karamellsaus!

:) sa...

Herlige kommentarer ;o) Tusen takk, skjønne dere! Denne må dere prøve. Jeg prøvde å fryse den ned for å lage karamellfudge (hadde i litt kokosolje), men karamellen vil ikke ut av formen, så må finne på noe annet lurt...

Camilla sa...

Jeg kom hjem sent fra jobb i går kveld og var helt utrolig fysen på noe søtt. Lagde denne karamellsausen, bortsett fra at jeg ikke hadde mandelsmør, men brukte økologisk peanøttsmør istedenfor. Herregud, så godt det var! Dyppet jordbær i den. Tilslutt satt jeg og spiste restene med fingrene..Takk for super oppskrift. Denne blir garantert laget flere ganger!

Unknown sa...

For en super blogg!! Mye som skal lages!! Har nettopp inhalert litt karamellsaus, og det var ikke av den sunne varianten. Noen ganger bare må en... :)
Mandelsmør blir forresten mye letter å lage om du rister mandlene lett i ovnen først, og kjører dem i mikseren mens de fremdeles er litt varme. Det tar bare tre minutter hos meg :) Jeg har en oppskrift her;
http://barebarnemat.blogspot.com/2011/06/om-ntter-og-mandelsmr.html?showComment=1308251995596
Kristine