lørdag 5. mars 2011

Nøtteost og guacamoleHer om dagen prøvde vi å lage pizza med halvparten vanlig ost og halvparten nøtteost, etter å ha sett tips om nøtteosten på flere forskjellige blogger. Helt ærlig synes jeg de i alle fall var LIKE gode, og nøtteosten gav en særpreget smak som passet veldig godt sammen med pizza! Vi hadde også en guacomole til, og det igjen smakte veldig godt med nøtteosten. Kan absolutt anbefales alle som vi kutte ned på meieriprodukter, eller evt bare ønsker en annen pizzaopplevelse.

Man kan også lage nøtteosten som en dipp ved siden av, og da trenger man ikke steke den.

Nøtteost: 
En neve eller to av cashewnøtter (usaltet)
En skvett vann
En skvis sitron
Salt og pepper

Kjøres i blender til alt har blandet seg til en tykk ostemasse. Ha gjerne i pizzakrydder, urter eller hva du måtte ønske av smak. Jeg hadde bare i litt oregano.

Gucamole: 
En avokado
Et fedd hvitløk
En neve fersk koriander (evt. droppes)
En liten bit chili
En skvett sitron

Moses med stavmikser. Smak deg frem :-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, dette må jeg prøve. Elsker ost men tror jeg kan variere litt med f eks dette ja. kan bli for mye ost og ;)

Hege sa...

Dette så skikkelig snadder ut! hjemmelaget pizza er skikkelig helgekos :)

Carita sa...

Bruker ikke å lage pizza så ofte, men neste gang det skjer, så må jeg få prøvd ut dette :)

:) sa...

Verdt å prøve uansett om man spiser ost eller ikke! :)

Fragola sa...

Der var nøtteosten din, ja. ;-)
Den skal jeg prøve.
Prøvde meg på mac'n'cheese idag(med b-jäst og soyamelk + + +), med ok resultat. Minstemann som er mest kresen spiste 2 porsjoner, mens eldstemann ikke syns det var noe særlig.

Anonym sa...

Hei,
Har du noen andre tips til ost uten melk? Jeg tåler ikke nøtter.

N sa...

Anonym: Tåler du mandler, så kan du prøve med det? Ellers finnes det mange soyatyper, men de bruker ikke vi, så kan desverre ikke tipse deg om noe.

Kaia sa...

Tone: Kunne du lagt ut en SUNN oppskrift på pizzabunn? Sliter...^^ Elsker bloggen din!

Kaia sa...

SV: Takk, det betyr utrolig mye for meg<3

Ja, det å faktisk innrømme at jeg har en spiseforstyrrelse har vært et STORT fremskritt for meg. Jeg er dessverre ganske alene om dette med spiseforstyrrelsen, men har snakket med helsesøster en gang og hun vil gjerne hjelpe.

Jeg har også et bra forhold til mat. Jeg har en STOR interesse for sunn matlaging og kosthold. Dette gleder meg og jeg synes dette er svært interessant. Selv om det selvfølgelig er vanskelig å kombinere det med spiseforstyrrelsen. Jeg er fast følger av din, Siljes og Anitas sine blogger! Skal stikke innom å se om jeg finner noen pizzabunn oppskrifter ;)Har prøvd en del av oppskriftene dine og de smaker herlig!^^
PS: Espresso-shaken smaker deilig^^ Jeg liker å lage smoothie, shaker og lignende siden det overspiser jeg ikke på og det smaker jo selvfølgelig helt herlig^^ Putter også ofte oppi udos choise, cocosa, spirulina ol.
Sorry, lang kommentar...

Kaia sa...

Takk <3 Det er akkurat det jeg vil ha: et liv som ikke styres av mat eller vonde tanker. Et lykkelig liv, i balanse, harmoni og med et godt og bra selvbilde^^ Hmm, kan ikke se for meg at du har vært angstfylt og ulykkelig. Det ser i hvert fall ut som du har det helt supert nå og det motiverer meg til at jeg også kan klare det^^ Bytter skole nå til høsten(vgs)så helsesøster kan dessverre ikke følge meg opp. Får en ny helsesøster på den nye skolen, men der er det så mange elever at jeg får nok ikke mer enn 2 timer med henne i året.
Haha, håper jeg en gang blir en diamant^^ Lykke til videre og tusen takk for svar!<3