lørdag 24. januar 2015

Repost: Myke og sunne "fløtekarameller" // Soft, chewy and healthy Caramels

JIPPI! Jippi, jippi, jippi! :-)
Enda en oppskrift som ble vellykket til slutt!

Jeg prøver og feiler en del, og mye blir ekstremt litt mislykket. Jeg er ikke så glad i konsistens av nøtter, dadler, osv på det sunne godteriet. Det fungerer greit med sjokolade, men jeg liker best at det ligner mest mulig på vanlig godteri, spesielt når man skal ha lakris- eller karamellsmak. Og dessuten må det være enkelt å lage ...

Disse fikk jeg ideen til pga karamellsausen, men første forsøk hang fast i formen... Andre forsøk ble tilnærmet perfekt, men jeg kan tenke meg det også er godt i med vaniljepulver i. Nå smaker de litt fløtekarameller, men helt uten fløte ...! :) OG uten sukker!


Dessuten var de ekstremt enkle å lage ... Sånt liker vi! :o)


Målene er bare ca-mål. Smak deg frem :) Det er viktig at du får en deig som "slipper  bollen", ellers vil den henge fast i formen.

3 ss yaconsirup
2 ts mandelsmør (lag selv, eller evt kjøp her)
En krm himalayasalt (evt annet salt)
7-10 dråper Stevia English Toffee
4 ss smeltet kakaosmør
1 ss romtemperert kokosfett extra virgin

Bland først til karamellsaus og tilsett fettet med én og én spiseskje og stopp når du har en perfekt blanding som slipper bollen. Hvis man får for mye fett, blir det udelikate fettrander på karamellen, og har du for lite vil den som sagt ikke slippe formen... Jeg brukte ca det jeg har notert over.

Man kan helt sikkert også bruke smeltet kokosolje istedet for romtemperert (men da må du bruke litt mer) - og evt også bruke enten eller av kakaosmør og kokosolje, men jeg skal ikke påstå noe ...
Hell i form(er) og sett i fryseren. Jeg er usikker på hvor lenge mine stod, men det var nok i alle fall en time. Da ble de veldig myke, så de tåler nok å stå lenger, men de var gode som myke altså! Seige og gode. Bør oppbevares i fryser og spises ganske med en gang.

Dette er supersunne karameller, som smaker søtt og usunt! Både yaconsirup, kakaosmør og kokosfett er supermat og stappfullt av næringsstoffer som er bra for deg, og mandler er jo bra :-)

Stevia har 0 i GI og yaconsirup har rundt 5, så dette er karameller som kan spises av alle som tenker på blodsukkeret også.

Ble du fristet? :-)

//

Caramels 

3 tbs yaconsirup
2 ts almond butter (make your own or buy her)
A pinch himalayasalt
7-10 drops Stevia English Toffee
4 tbs melted kakaosmør
1 tbs kokosfett extra virgin (softened, not melted)

Mix together yacon syrup, almond butter, salt and stevia. Add one and one tbs of cocoa butter and coconut oil until you can tell its not too much fat. If its to much fat it will not look good when they are done. Pour into molds and set in freezer for at least 1 hour!

They are soft and chewy and good for you :)

29 kommentarer:

Helen sa...

You just made my day!

TAKK for at du ekperimenterte deg fram til denne!! Har letet etter en karamelloppskrift (sunn)! Og - er veldig glad for at du ikke brukte agave nectar i den.. Lurer på om jeg ikke tåler den så godt (den gir meg cravings hvis den inntas i for store doser.. Veldig dumt siden den smaker så godt.. men sånn er det bare) :)

Nå skal jeg bare få bestillt stevia english toffee - så er jeg klar for karameller!! :D

Oh happy day!!

Tone sa...

Ja gjett om jeg ble inspirert - jeg bare irriterer meg grusomt over å være nøtte og mandelallergiker når slike oppskrifter dukker opp ;) Har du noen idéer om noe jeg kunne ersattet mandelsmøret med kanskje?

Tone :)

Elise sa...

VELDIG fristet! Namnamnaam!

Annki sa...

Naaam de såg goe ud!

Har du forslag te ka eg kan bruga istedenfor mandelsmør for eg e allergisk mod mandler?

Fragola sa...

nam-nam-nam-nam-nam delicious!

Mirjam sa...

Mmmm, disse må prøves! Men hvor får jeg tak i mandelsmør? Lage det selv?

:) sa...

Mirjam: Du lager selv! Se nederst i dette innlegget: http://hjertemat.blogspot.com/2011/03/nydelig-og-sunn-karamellsaus.html

:) sa...

Tone og Annki: Aner desverre ikke hva dere kan bytte ut med... Men Mjuuugly har et karamellfyll til sjokolade som er 3 ss yaconsirup, 1 ss kokosolje extra virgin og 5 dråper Stevia English Toffee. Denne stivner ikke like fint som min, men egner seg fint til fyll eller som karamellsaus!

Nina B. sa...

jaaa, om jeg er!!?!?
Og alle ingredienser i hus!hurra!
Bare lage mandelsmøret, så er jeg igang!

:)

Marita sa...

Blir jo noe helt annet, men kanskje det hjelper å ha i litt kokosmasse, hvis man ikke kan ha mandelsmør?
:)

Janicke sa...

åååå himmel og hav :-D Elsker karamell. Må bare shoppe litt først! Tusen takk for denne oppskriften.

AM Skofterud sa...

DE her så GODE ut! Fikk vann i munnen jeg. Skal naboen deres selge eller? -Da setter jeg meg først på listen isåfall! ;)

Mette sa...

jepp, jeg ble fristet! :P de så utrolig gode ut! jeg ELSKER karamellfudge! seriøst. :) ta med til kønru til uka? ;D

Jeg lånte fresten et bilde av deg på bloggen i dag. Regner med det er a-okay. :)
Ha en fin dag, sis!

Ida sa...

Nam, det så godt ut! Dette skal jeg prøve meg på :-)

ElinSire sa...

Nam! De så utrolig gode ut! Jeg elsker karamell!! Jeg har lagd sjokolade med karamellfyll og kokos, og det var ikke med mandelsmør. Ble ikke like stivt kanskje, men veldig godt inni sjokolade hvert fall :))

mia sa...

Du er en knupp! Tusen takk!:)

:) sa...

:o) Hvis noen får til karameller uten mandler, må dere si fra :-)

Muffin: øf cøøs

Silje Silje sa...

Disse skal jeg prøve! :-)

Anonym sa...

Å, de så utrolig gode ut!:)

http://greenzoneforlife.blogspot.com/ sa...

Ser helt nydelig ut! :D

Anonym sa...

OJ, så bra. Dette skal prøves ut. De så helt fantastiske ut :-)

Carita sa...

Lurer fælt på hvorfor adr ble heelt feil :P Må ha klikket på en eller anna tast gitt XD

Anonym sa...

Hvor får man tak i alle ingrediensene? Og hva er innholdet i disse?:)

Une sa...

WOW, så fantastisk gode de så ut! INSPIRERT!!!

Anonym sa...

Det så utrolig godt ut:) hva med å bytte ut mandler med cashev nøtter?:) trur du det funker?:)

:) sa...

Anonym: Du kan prøve! Men tror det er komboen mandler + yacon som blir karamellismak :)

:) sa...

Anonym over her: iherb så klart!!

Hedda sa...

Hvor har du kjøpt kakaosmør? Hvilket har du brukt?

Elin sa...

Hei!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,
Elin
myTaste.no