torsdag 24. mars 2011

Matpakketips på Klikk :-)

Jeg ble spurt om å bidra med en matpakke for Klikk.no/Foreldre og barn, og det ville jeg selvfølgelig. Akkurat dette temaet ligger mitt hjerte svært nær, og jeg koser meg alltid med å lage sunne og gode matpakker til sønnen min.Sønnen min (snart 3 år) synes det er kjempestas å være med i butikken, og han får være med og plukke ut frukt og grønt som han liker. Jeg tror det er noe av grunnen til at han ikke er så kresen (lenger). Dessuten får han hvetegress i eplejuice eller i rismelka si, og grønnsaker i ferskpresset juice, og dette tror jeg har gjort at han liker det sunne bedre og bedre.Klikk her for å komme til artikkelen :-)

Oppskrift på kyllingkjøttboller:
400 gram kyllingkjøttdeig (eller annen kjøttdeig)
2 hvitløksfedd
2 egg
Litt vårløk
Litt paprika
Salt og pepper

Kjøres til en deig i foodprosessor. Stekes på medium varme og stikkes evt på små trepinner som man kjøper i hobbybutikk.
Tomatsalaten finner du oppskrift på her. Tilpass smaken til barnet!

Ps: Husk at det å lage matpakke ikke trenger å være stress! Lag litt ekstra til middagen, f.eks, så har du en fin matpakke på null komma niks. :o)

19 kommentarer:

Fragola sa...

Så fristende matpakke. Sønnen min har med eget brød i barnehagen, de smører maten selv der. Men når han begynner på skolen kan han jo få sånne matpakker.

Helen sa...

Så gøy å skrive for Klikk!! Har du gjort det før? Artikkelen ble veldig bra, både tekst og bilder! Så FLINK du er!!

:) sa...

Helen: Nei, har aldri gjort det før :) Fikk bare spørsmål om jeg kunne sende inn bilder av en matpakke og hva jeg hadde gjort, og jeg kunne gjerne begrunne valget mitt. Ante ikke at andre også var spurt eller hvordan artikkelen ble. Moro :)

:) sa...

Fragola: De smører 3 dager i uken her også, så jeg lager bare matpakker til 2 dager. Når barna begynner på skole er det veldig kjekt med matpakker med kjøleelement i (hvis de ikke har kjøleskap i klasserommet?) :) Det får man på iHerb!!

Helen sa...

SV: Det må jo være en skikkelig boost for selvtillitten! :) Gøy å bli lagt merke til. (Dette trenger du ikke svare på..men fikk du betalt? Er bare nysjerrig..) :)

:) sa...

Niks :)

Løvinnen sa...

Så kult! Din matpakke så absolutt best ut:D

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

så flink du er !!
Her er det så sinnsykt hektisk om morgenen når 4 stk skal avgårde ,og en 1 åring løper rundt å gjør tusen rampestreker mens jeg holder på, at jeg har ikke sjangs i havet til å lage noe slikt .hehe
En annen ide hadde jo vært å laget det til middag, og så bare spart restene til neste dag og tatt med i matboksen...så at det sto der .så jo skikkelig fristende ut det her da.

N sa...

den gamle stil: Jeg lager det alltid dagen før jeg! Det er veldig sjeldent jeg lager det samme morgen, i alle fall.. Jeg bruker veldig ofte middagsrester, og man kan jo fint bruke en del middagsrester i pitabrød eller tortillalefse, f.eks, så blir det en ny vri på det!

N sa...

Løvinnen: :o)

Mette sa...

åh, så moro! :) Kjempekult at du ble spurt om å bidra, gøy å bli litt anerkjent. Jeg fikk forrsten sykt lyst på tomatsalat og kyllingkjøttboller! Nam!

Helen sa...

SV: ok.. men du fikk promotert bloggen din til et særdeles stort publikum - og det er veldig bra betalting spør du meg! :)

Tror foresten jeg må se litt nærmere på de matboksene fra iHerb med kjøleelement.. tror de var utsolgt sist jeg sjekket... :) Får legge det på Wish List :)

Nina B. sa...

Herlig!
Har en veldig brødlei (straks) 7åring i hus her, som sliter med magevondt i tide og utide....
Vet ikke hva det kommer av, om det er en reaksjon, eller om det "bare" er psykisk...
Har tenkt at jeg må finne noen alternativ til henne. Må bare komme igang, dette så jo riktig så fristende ut!!

klem

Fragola sa...

Kjøleelement! Lurt! :-)

ElinSire sa...

Så gøy, Tone -det fortjente du!! Og jeg er helt enig i at din matpakke så absolutt best og mest sunn ut :))

Fragola sa...

Angående sunne matpakker: På http://www.kernesundfamilie.dk/eboeger/ kan du kjøpe og laste ned matpakkebok og julematbok.
Mange gode tips og oppskrifter.
Selv om jeg ser at du klarer deg fint uten, Tone :-)

Mjuuugly sa...

Så flott, flinke deg! :)

Mariann sa...

Fikk lyst på den matpakken selv jeg :) Inspirerende innlegg og blogg, jeg henger meg på som følger :)

Janicke sa...

Så fin matpakke!! Så supergod god ut! Morsomt å få det publisert på klikk :-D Grattis!