mandag 14. mars 2011

Kjernesunn, kremet blomkålsuppe

Kjernesunn vil si uten meieriprodukter, gluten og sukker, og helst så ren mat som mulig. I dag hadde vi blomkålsuppe på kjernesunt vis. Det er jo bare å bytte ut smør, mel og fløten! Easy-peasy.

Jeg tok ingen bilder, så låner et bilde som lignet fra dinmat.no


Ca 2 porsjoner:
1/2 blomkål
1/2 gulerot
1/2 purre
1 stilk selleri
2 stilker kruspersille
1/2 liter grønnsaksbuljong
salt&pepper
2 ss kokosolje extra virgin
1 ss jyttemel
1 eggeplomme
Ca 1 dl havrefløte
bacon

Del grønnsakene i småbiter og ha dette i buljongen i en kjele. Kok opp, la trekke i ca 15 min. Smak til med salt og pepper. Hell alt over i et dørslag/sikt, ta vare på kraften!

Smelt kokosoljen i kjelen og rør inn melet. Spe med kraften under kraftig røring.
Rør sammen eggeplomme og fløte i en skål og bland inn litt varm suppe. Hell dette over i suppen. Rør til det tykner. Suppen skal ikke koke etter tilsatt egg, kun varmes til rett oppunder kokepunktet. Legg i grønnsakene igjen og hold suppen varm.

Dryss sprøstekte baconbiter og evt. litt persille på toppen.
Som Wencke på God Morgen Norge sier: Håper det smaker, velbekomme! ;o)

5 kommentarer:

ElinSire sa...

Mmm...det hørtes kjempegodt ut!! Må testes en dag :) I dag har laget indisk fra bunnen -havrefløte kan brukes til så mangt ;) Og jeg bare elsker konsistensen! MYE bedre enn matfløte, ja!

:) sa...

Herlig! du får sende meg noen oppskrifter :)

Anonym sa...

Hei!

Hva slags type havrefløte bruker du? Vet du om det finnes havrefløte helt uten e-stoffer?

Vennlig hilsen Heidi

N sa...

Heidi: Nei, det vet jeg ikke :( Bruker generelt lite havrefløte og prøver å finne oppskrifter med f.eks kokosmelk istedet. Jeg har brukt litt forskjellige havrefløter.

Anonym sa...

Jeg er generelt ute etter noe som kan runde av smaken i supper, fiskekaker osv., og tenkte kanskje havrefløte var tingen. Men kokosmelk har jeg faktisk ikke tenkt på. Tror du det kan funke for avrunding av smak? Ville du evt. ha brukt samme mengde som du ville ha brukt fløte?

Vennlig hilsen Heidi