onsdag 23. mars 2011

Avokado- og grapefruktsalat

Dagens lunsj var inspirert av denne salaten fra Basiskmat.

Man skulle egentlig skjære avokadoen og grapefrukten i pene fileter, men jeg har jo som vanlig en trang til å endre på enhver oppskrift ... Og med hodepine fristet det rett og slett mer å putte alt i terningkutteren på min nye, flotte foodprosessor (som jeg forøvrig bruker hver dag :))


Jeg tok:
1/2 avokado
1 grapefrukt
Litt hjertesalat
Noen sukkererter
En skvett olivenolje, extra virgin
Litt himalayasalt
Solsikkefrø

Jeg kjørte avokado, sukkererter og grapefrukten i foodprosessoren. Avokadoen kom ut i pene terninger, mens grapefrukten ble en skvis av juice og fruktkjøtt. Men det ble jo bare en herlig grapefruktdressing, så hallo, ble jo kjempesuksess :D


Jeg kuttet salaten opp ganske smått, fordi jeg liker å spise med skje. Skvettet over litt olivenolje, litt salt og en god del solsikkefrø.

Knallgodt!

6 kommentarer:

Lisa sa...

Hei tone!

Jeg har kjøpt noe som heter Raw Hamp powder, fra Navitas. Er det det samme som Hampproteinpowder?? Og tåler det høy varme, som f.eks. steking?

KLem

maigullet sa...

Nam, denne så veldig frisk og god ut - og ikke minst sunn! Tenker jeg skal prøve den snart :-)

:) sa...

Hei Lisa!

Hele poenget med raw er at næringsstoffene er intakt og disse blir borte hvis du varmebehandler det over 40 grader. Du kan selvsagt varme det, men raw er ofte dyrere enn ikke raw, så det er litt sløsing, kanskje? Kan du sende meg link til det du kjøpte?

Jeg bruker stort sett hampproteinpulver i smoothie. Akkurat nå bruker jeg denne: http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Hemp-Protein-Fiber-16-oz-454-g/4705?at=0

Linda sa...

Mmmm den så yummy ut!!

Liv Kari sa...

Nam! Den så deilig ut, tror jeg skal finne frem terningkutteren jeg også :)

Takk for all inspirasjon!

:) sa...

Så bra det frister :) Herlig med basisk mat som smaker godt!! :)