fredag 11. februar 2011

Syrlig smoothie, lavkarbo og uten meieriprodukter


Jeg har bestemt meg for å kjøre en lavkarbo-diett for en periode, fordi jeg tror jeg vil ha større helsemessig effekt av det. Skal skrive mer om det senere! I alle fall, jeg bruker jo lite meieriprodukter og har brukt banan i smoothie for å få rett konsistens i smoothie ... Hm, hva skal man lage smoothie av da?

Jeg "byttet ut" bananen med bløtlagte chiafrø og gojibær, og jeg synes det fungeret supert! Man får ikke sødmen til bananen, men det er jo bare å tilsette annet søtt om man ønsker.


Bløtlagte chiafrø, bløtlagte gojibær, halvfrosne bringebær, halvfrosne skogsbær, halvfrosne blåbær, 1 ts camu camu og 1 ts pomegranate (granateple). Skikkelig sur, men hadde lyst på noe syrlig :) Den blir jo selvsagt mindre sur uten camu camu og pomegranate.

Ca 1 time før forberedte jeg meg ved å legge chia og gojibær i vann.
Tok opp frosne bær og lot de tine i mellomtiden. Kjørte alt i blender (etter ca 1 time).

Voila! :o)

6 kommentarer:

Janicke sa...

Spennende :-D Dette så veldig frisk å godt ut!!

Hege sa...

Så morsomt, jeg laga (nesten) denne selv i morrest, rett og slett nydelig! God helg :)

bente sa...

Namnam! Jeg synes syrlige smoothier er mye bedre enn søte :)

Silje Silje sa...

Camu camu er så beskt! Putter det i kapsler jeg, greier ikke smaken ;-)

Marianne sa...

Bytt ut med avokado! Da får du fylde og kremet konsistns, også kan du søte med stevia, sukrin etc

:) sa...

Skal prøve med avokado! Greit å ha noen alternativer da, for jeg bruker mye avokado sånn ellers. Kan bli for mye, noen ganger :-3