torsdag 3. februar 2011

Smoothie: En herlig start på dagen


Noe av det herligste med smoothies er alt man kan gjemme i den, uten at man kjenner det. :-DJeg pleier å mikse og trikse med mine smoothier, og følger aldri noen spesiell oppskrift, men basen er omtrent alltid lik: rismelk og en liten banan gir riktig konsistens. Så tilsetter jeg gjerne frosne bær, en god ss kokosfett, litt hampprotein og litt forskjellig supermatpulver, litt ettersom.

Her har jeg i Madre-C,  en av smaksprøvene som følger med når man bestiller fra iHerb, hampfrø og kakaonibs, pluss det jeg har nevnt over.Ting som passer godt i smoothie (prøv deg frem, noe gir mer smak enn andre ting, begynn forsiktig)

- Pomegranate
- Acai
- Camu Camu
- Bløtlagte gojibær
- Bløtlagte chiafrø
- Hampfrø
- Kakaonibs
- Raw kakaopulver
- Carob (sammen med kakao, kanskje?)
- Madre-C
- Aktivert bygg
- Aloe Vera
- Tart Cherry
- Spirulina,
- Kamut gress
- Kokosolje
- Andre oljer, hampolje, osv, men dette har jeg liten erfaring med selv (har planer om å bestille, altså ;)). Anita, med Superlivsstil.net, skriver ofte om oljer hun bruker :-)
- Osv, osv!

Jeg får ofte spørsmål om jeg ikke får i meg for mye banan via smoothies, men det tror jeg ikke. For det første er jeg ikke så opptatt av å telle karbohydrater, og for det andre: Den jeg lagde nå ga 3 store glass. Bananen jeg brukte var liten, omtrent som en halv banan.

Her er det mest bær (nå er jo faktisk banan også et bær, men dere skjønner hva jeg mener ;))

Smoothie altså! Virkelig et smakfullt måltid, og et enkelt sted å begynne med å få i seg supermat!

5 kommentarer:

Marte sa...

Hei!
Du har en super blogg! Måtte bare si det - for det er første gang jeg kommenterer her. Det gir meg veldig mye inspo og ikke minst positiv påvirkning når det gjelder å ta valg i matveien :P Men for min del er det litt mye å "ta inn" i starten. Feks all supermaten osv. Dessuten er jeg lærling og hakke råd til så mye av gangen.. så må vel bare ta det litt og litt!

Bare lurer på en ting. Du sier jo at du ikke er så opptatt av å telle karbohydrater osv, og at alt det sunne er endring av livsstil. Men jeg lurer på om du har gått ned i vekt også? (mest sannsynlig har du vel det...?)

Tone - Hjertemat.com sa...

Hei Marte! Så bra du liker bloggen min! Du trenger jo ikke begynne med all supermaten med en gang, men har du råd til f.eks hvetegress er det en helt super start! Det er ganske billig hvis du bestiller fra iHerb, uten at jeg husker alle prisene i hodet..

Ja, jeg har gått ned i vekt, selvom det ikke har vært fokuset mitt. Jeg tror vel at grunnen til det er en kombinasjon av at jeg har sluttet å spise sukker/godteri, jeg spiser lite brød, poteter og slike ting, og jeg holder meg mett lenger. Det er også noe supermat som kan booste slanking, f.eks kokosolje og spirulina.

Jeg tror nok at man finner sin idealvekt med dette kostholdet - jeg tror f.eks ikke at man går ytterligere ned i vekt dersom man ikke har behov for det. Jeg hadde ett par kilo å ta av, og de er borte (har alltid vært tynn).

Jeg er aldri sulten, spiser mye søtt og har ikke sukkersug. :)

Tone - Hjertemat.com sa...

Og husk at det er like viktig hva du IKKE putter i munnen, som at du tar supermat ;)

No.15 sa...

Herlig blogg! Dette er noe jeg også er opptatt av. Følger deg på facebook :)

Lille Hvitløk sa...

Fint smoothieinnlegg! :) Og fine bilder du tar!