onsdag 16. februar 2011

Passion for stars

I dag har jeg gjort en nytt og heftig bekjentskap: stjerneanis! Oh my! For en duft! For en aroma! For en herlig, liten stjerne! Det blir nok garantert ikke siste gang jeg bruker den, nei ... :-)

Jeg prøvde en oppskrift fra Brimi & Lian: Fruktsalat med pasjonsfrukt.

Den var veldig god og enkel, og så duftet det så herlig av stjerneanisen!

100 gr sukker (jeg brukte palmesukker og sukrin)
1 dl vann
Skallet av en sitron
1 vaniljestang (jeg brukte vaniljeekstrakt)
1 stjerneanis

Kok opp sukkerlaken, og avkjøl blandingen.
I mellomtiden kan du få ut saften av 10 pasjonsfrukt (jeg brukte juiceren), dele opp en mango og skrelle en banan. Putt mango, banan, sukkerlaken og pasjonsfruktsaften i en blender og kjør til puré/saus.


Server med fruktsalat av eget ønske!  


Samlet ser oppskriften altså slik ut:
100 gr palmesukker og sukrin
1 dl vann
Skallet av en sitron
1 vaniljestang/vaniljepulver/vaniljeekstrakt
1 stjerneanis
10 pasjonsfrukt
1 banan
1 mango
Diverse frukt til fruktsalt


Og dette er den største grunnen til at jeg liker Ica: så enkelt å få økologiske varer der! Veldig, veldig kjekt å bruke økologisk når man skal bruke skallet, for da slipper man å få i seg sprøyegift :o)

5 kommentarer:

Krusedull sa...

Mmm! Det så veldig godt og spennende ut! : ) Takk for tips!

Lille Hvitløk sa...

Helt enig i at ICA er super med den økologiske serien sin. Det er ikke ICA i nærheten av der jeg bor, men jeg tar avogtil trikken dit med store handlenett for å hamstre. Skal ta meg en tur i helgen tror jeg! :) Jeg bor i sentrum av Oslo, og alle matbutikkene her er så små, og helt elendig på økologisk utvalg.

:) sa...

Krusedull: Den var veldig god, men jeg lurer på om den kanskje blir bedre ved å kutte ut bananen (i sausen). Kan være min smak da. Kunne godt smakt enda mer pasjonsfrukt og mango (og stjerneanis, hehe)

:) sa...

Lille hvitløk: Ja, her har vi dårlig med økologisk i nærheten. Må kjøre ca 15 minutter til Ica Maxi, men da er det heldigvis en Maxi-butikk ;) Enormt utvalg. Herlig (og dyrt..)

frk.Kraft sa...

Jeg er så glad i Eco-serien fra Ica! Jeg hjerter eco. ;) Driver faktisk og skryter fælt av tomatpuréen fra samme serie i dag. Og nam, økologiske sitroner er så mye mer saftige enn de kjedelige sprøyta sitronene.