onsdag 16. februar 2011

Skal det være litt palmesukker i kaffen? :)

Mitt beste råd for å begynne en sunnere livsstil, er å begynne med noe.

En veldig enkel start er jo å bytte ut en del av sukkeret med palmesukker (kokosblomstsukker, kokosnøttsukker, kjært barn har mange navn ...;)).

Jeg synes dette sukkeret har en helt nydelig, gammeldags karamellsmak, men jeg har faktisk opplevd ei som ikke likte det (hvor utrolig det enn høres ut ... hehe!).

Det smaker kjempegodt i frokostblanding, i kaffe, i te, på grøt, osv. Det kan også brukes i sauser, dressinger osv. Jeg har ikke prøvd å bake med det selv, men bruker det mye i browniekuler. Det gir hint av karamellsmak!

Inneholder:
- lages av kokosnøttpalmens blomster
- mineralrikt (magnesium, jern og sink, samt noen B-vitaminer)
- GI på 35
- løser seg lett opp i væske
- lavt smeltepunkt
- høyt brennpunkt
- erstatter sukker med samme mengde, 1:1
- økologisk

Jeg kjøper mitt her, men man får også en raw variant her.

Selvom palmesukker har en GI som defineres som lavt, finnes det flere sukkeralternativer som har enda lavere GI. Ofte kan man kombinere, litt sukrin og litt palmesukker, f.eks?

9 kommentarer:

frk.Kraft sa...

Palmesukker er fantastisk godt! Jeg synes den "brente karamellsmaken" er nydelig i nesten all slags mat. Skal prøve å lage litt sjokolade med palmesukker, det MÅ jo bare bli suksess!? :)

ElinSire sa...

Har fått hentelapp nå og der er min første forsendelse med palmesukker!! Gleder meg :)

:) sa...

frk Kraft: Enig, bare synd GI-en ikke er ENDA lavere! For da hadde jeg brukt det i ALT! Sjokolade med palmesukker er supergodt!

:) sa...

Elin: Gled deg!

Mette sa...

Jeg ELSKER palmesukker! Det er så sykt godt på alt mulig. :) spes havregrøt! Spes i kaffe! Spes på alt! :)
thx toon :-*

:) sa...

Muffin: I know ;) Så glad jeg har oppdaget dette "sukkeret" :D

ElinSire sa...

Det er jeg også glad for at du gjorde, Tone :D Dette smaker helt nydelig og anbefales på det varmeste!

Asgeir sa...

Jeg er enig at palmesukker smaker nydelig! Men GI-verdien på 35 er ikke riktig. Jeg vet det er mange som markedsfører denne påstanden, men ingen kan bevise det.. Sannheten er at GI på palmesukker er 56. Vanlig sukker har ca 64, da blir det ikke store forskjellen.

Man kan også få fin karamellsmak ved å blande yaconsirup med Sukrin. Dessverre er ikke yaconsirup godkjent som mat i Europa enda.

Anonym sa...

Hallo dette er ikke palmesukker, palmesukker er sap fra palmeblader/trær. Det du linker til er kokosnøttsukker som kommer bra kokosnøtt planten. Er ikke det samme, du linker jo til og med til kokosnøttsukker *facepalm* les produktet før du skriver om det