lørdag 26. februar 2011

Melkefri sourcreamost

Ost uten melk, men med en helt nydelig smak av ... ost! Dette MÅ dere bare prøve!


Den er fra boken Raw Food på norsk, men jeg tok de urtene jeg hadde i hus.

1,5 dl usaltet cashewnøtter
1,5 ss sitronssaft
3/4 dl vann
Litt salt
Ca 5 cm purre
Fersk gressløk, en god slump
Paprika i biter

Alt kjøres i blender til det har blandet seg godt. Tilsett evt ekstra biter av paprika og gressløk (evt bytt ut dette med andre urter og smak). Oppbevares i kjøleskap, holder seg i ca 5 dager (men da skal du lage mye, for dette går unna! NAM!)

Fantastisk godt på knekkebrød, brødskive eller kjeks ...

9 kommentarer:

ElinSire sa...

Jeg elsker bloggen din <3 Du skulle hatt muligheten til å gå hjemme for bestandig og bare diske opp med de lekreste ting til inspirasjon og glede for oss andre som ikke er like flinke! :)

Tone sa...

Denne bloggen er SÅ flott og ikke minst inspirerende!! :) Jeg har deg å takke for siste dytt inn i min sukkerfrie tilværelse og jeg sier meg enig med deg i at jeg føler meg veldig, veldig heldig som har oppdaget en måte å leve på som gjør kroppen lykkelig. Håper det går bra med deg :)

Klem Tone

bente sa...

Namnam :D Jeg bruker en lignende blanding oppa pizza istedet for vanlig ost. Kjempegodt!

bente sa...

sv: Det er noe med at man nøttene blir lettere fordøyelige hvis man bløtlegger de først. Jeg er superdårlig på å planlegge, så jeg pleier som regel ikke å gjøre det :P Synes egentlig ikke det er nødvendig heller. Jeg har gjort det en gang og merket ikke noe forskjell på smak iallefall :)

:) sa...

Elin; Hehe, ja, det hadde vært noe ;o)

:) sa...

Tone: Såååå gøy å høre! Tusen takk for flott tilbakemelding :-)) Leste innlegget ditt om kostholdsendring, kjenner meg så utrolig godt igjen! Hadde aldri trodd JEG skulle digge sunn mat!

Anita sa...

Mm, jeg ELSKER sånn cashew-pålegg, det er sååå godt! Har ikke testet med paprika, men sikkert nydelig det også:)

:) sa...

Anita; Paprika gjorde seg veldig! Det stod ikke i oppskriften, men synes den ble MYE bedre med... ;-) Jeg brukte søtpaprika.

Fragola sa...

Jeg må visst kjøpe cashewnøtter idag og prøve. Takk for tips! :-)