torsdag 17. februar 2011

Melk i en saftsil

Det er ikke så lenge siden jeg tenkte at de som lagde sin egen melk var sære folk ... Vel, nå gjør jeg det selv ;-) Det var nemlig en søndag at vi var helt tomme for rismelk, og da måtte jeg bare.


Jeg lager som regel av hampfrø, fordi hamp er veldig næringsrikt!  Hvis vi skal bruke melken på frokostblanding eller i smoothie, har jeg bare droppet å sile den av. Men hvis poden vil ha melk er det jo en klar fordel å ha en sil!


So ... i går kom jeg over denne på Ica til den nette sum av 19 kroner! Da måtte jeg jo bare prøve ... Det fungerte fint, men jeg måtte skvise melken gjennom (egentlig trenger man ikke stativet).


Melk: En del frø - tre deler vann.

Tilsett evt søting (jeg bruker konsentrert yaconsirup), litt salt og evt noe smak (vaniljepulver, stevia med smak, osv). Blend en liten stund til alt er hvitt. Hell i posen og renn av. Du må hjelpe melken gjennom ved å "massere" posen litt.Kjekk kunnskap når man trenger melk i en fei!
Man kan lage melk av veldig mye (havregryn, nøtter, frø, osv)

Min sønns favoritt for tiden er melk med sjokolade, som vil si stevia med sjokoladesmak. Vi har prøvd begge disse under, og min klare favoritt er den fra Now Foods. Den fra Sweet Leaf er ganske tynn i konsistensen (enkel å telle dråper), men ekstremt søt. Så søt at den fort blir bitter. Den fra Now Foods er tykkere, litt mer sirupaktig, men ikke så bitter. Den smaker også mer sjokolade.

Poden får ett par dråper i melka si, og er kjempefornøyd med sjokolademelk ;-)

(Ja, okay da, så har jeg blitt en særing ;))

7 kommentarer:

lovelyliller.com sa...

det så virkelig godt ut! :o)) og friskt og sunt ikek minst!

ElinSire sa...

Takk for tipset i forhold til stevia :) Har tenkt å bestille stevia med sjokoladesmak nå. Har du prøvd noen av de andre smakene?

:) sa...

Lovely Liller: Ja, det er i alle fall godt sammen med andre ting! Er ikke så glad i å drikke det alene, men det er jeg ikke med kumelk heller :-P

:) sa...

Elin: Ja, har prøvd English Toffee og Vanilla Cream, begge i Sweet Leaf. Fornøyd med de! Man trenger bare noen få dråper, ellers blir det ekstremt søtt. Lurt å ta en og en dråpe og smake seg frem.

Hege sa...

Stevia med sjokolade! det har jeg ikke sett før, må ha på neste bestilling :)

Lurt med sil ja. Jeg pleier å lage mandelmelk. Men den blir ganske grumsete etter en dag i kjøleskapet. (men litt risting tåler man ^^)

Anonym sa...

Det var lurt! Har jo en sånn liggende. Det må jeg prøve neste gang. Lagde hampmelk i stad for første gang, og lot det bare renne gjennom en vanlig sil.
Det skal vel ikke så mye til før man blir sær vel?

N sa...

Anonym: Hehe.. Og er det så FARLIG å være litt sær? ;)