fredag 16. januar 2015

Repost: Kjempegode og sunne lakrishjerter ♥


Åh, seriøst, disse ble utrolig gode! Bedre enn de andre lakrisfudgene jeg lagde, for disse inneholder også anispulver, ellers brukte jeg omtrent samme oppskrift. De har ganske sterk og frisk lakrissmak, noe jeg synes er herlig! Mannen smakte de og utbrøt: "Åh, disse var helt nydelige!" :-D


Raw lakrisfudge
50 gram kakaosmør, raspet og smeltes på lav varme
1 ss kokosolje extra virgin, smeltes på lav varme
50 gram yaconsirup
2 ss yaconpulver
2 ss lucuma
2 ss mesquite
3 ts lakrisekstrakt (eller lakrisrotpulver)
2 ts anispulver*

NB, note januar 2015: Noen av produktene jeg brukte sist jeg laget disse selges ikke lenger på iHerb. Jeg har oppdatert linkene til lignende produkter fra andre produsenter, men ikke selv testet de. Yaconpulver selges ikke lenger overhodet, men man kan få tak i det andre plasser, f.eks her, men det pulveret har jeg heller ikke testet. Yacon smaker litt fruktaktig, så man kan jo være kreativ og prøve seg frem litt selv ;) Det er kakaosmøret og yaconsirupen som gir fudgekonsistensen.


Smelt kakosmør og kokosolje. Ha i yaconsirup. Det tørre siktes og blandes i. Denne gangen brukte jeg en hjerteform, men man kan også helle blandingen i en firkantent form og skjære opp i firkanter etterpå, som fudge man får i smågodtdisken! Etter 20-30 minutter i fryseren hadde de perfekt konsistens!


Hurra for lakris! ♥


* Anispulver får du kjøpt i krydderhyllen på vanlig matbutikk! Vær obs på at det finnes både stjerneanis, anisfrø og finmalt anis. Det er den sistnevnte du skal ha. Jeg tror man også får tak i det på hobbybutikker og steder som selger ingredienser til hjemmelaget godteri.

42 kommentarer:

Silje Silje sa...

Blir den mjuk som fudge eller hard som sjokolade?

:) sa...

Som fudge, men mulig de blir hardere om de står kaldt lenger. De ble mykere i romtemp., men smeltet ikke! :)

mia sa...

Takk for herlig inspirerende blogg! Supert med linker til de konkrete produktene i "komme i gang" innlegget! Og tips om foredrag på gulskogen, bor like ved, har meldt meg på. Er ny i supermat verden:)

frk.Kraft sa...

Åhåhå, jeg ELSKER lakris!
Jeg har ikke sett noen som har laget lakrisgodis som har fristet slik før, så hurra for deg som tenker nytt. Nå må jeg visst bestille lakrisekstrakt. :)

:) sa...

Ja, altså, for å være helt ærlig aner jeg ikke forskjellen på lakrisekstrakt og lakrisrotpulver, så prøv med det du får tak i! De selger det på panduro og hobbybutikker også! :D

:) sa...

mia: Så hyggelig tilbakemelding! :) Da ses vi kanskje på gulskogen, da ;)

Lille Hvitløk sa...

Åh, dette vil jeg lage også! Det så helt herlig ut! Nam nam nam....

:) sa...

Lille Hvitløk: Do that! Hadde vært moro å høre hva andre synes om de ;)

Nina B. sa...

Åh, du Tone, du Tone.
Du frister med så mye godt!!!
Tror du det er mulig å lage disse uten lucuma/mesquite? Evt hva kan jeg erstatte med?
Er 2 av få ingredienser jeg enda ikke har i hus, og nå er de utsolgt på iHerb :(
Men disse så goooode ut ♥

:) sa...

Nina: Si det! Jeg prøvde først med solsikkefrø og hampfrø som jeg kjørte til mel i blender. De ble spiselige, men ikke himmelsk gode, liksom ;) Du kan jo evt prøve med bare yaconpulveret istedet?

BloggFeber sa...

Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

Husk å pinge flere innlegg =)

C.

:) sa...

Bloggfeber: Så gøy :)

Anonym sa...

Vann i munnen!! Shit!

mynthe sa...

Disse MÅ jeg prøve! Jeg ELSKER lakris, så disse må jo falle i smak:) Må bare få kjøpt meg noen av ingrediensene fordi jeg har ikke alle..

Anette sa...

Mmmm!!! Prøvde å lage denna nå! Måtte bare gjøre en liiiten forandring i oppskriften, for jeg har tydeligvis bare kjøpt yaconpulver i tankene mine - og vært storfornøyd med meg selv, men da jeg gikk i skapet for å finne det fram så innså jeg jo at jeg ikke hadde kjøpt det allikavel..haha Så brukte 1 SS lecithin (or something) og en halv SS ekstra av lucuma og mesquite! Funka det.
Dissa blei jo helt nydelige:oD Nam!!! Farlig gode!

:) sa...

Tuuusen takk for kommentarer! :)

Anette: Så VANVITTIG gøy å høre!! Jeg prøvde dem selv uten lucuma, men med mer av det andre tørre, og de ble bra da også, så jeg tror kakaosmør + yaconsirup + mengde tørt gjør mye av konsistensen her. Kjempekjempegøy at andre har prøvd og likt de. :o)

Veronica sa...

Jeg har funnet flere melkesjokolader med lakris i, selvfølgelig altfor søte, men virkelig en interessant smak sammen.

Mulig jeg må prøve nettopp lakris og sjokolade i en eller annen variant ja ;)

:) sa...

Denne smaker ikke sjokolade, da! Man kan sikkert bruke kokosolje istedet for kakaosmør, men da får man kokossmaken. Disse smaker lakris <3

Ingebjørg Thorsen sa...

Her var mye fristende. Godt med alle innspill og tips for et sunnere kosthold .-) Tusen takk.

:) sa...

Ingebjørg Thorsen: Så hyggelig!

Unknown sa...

Dette var bare en super nyhet for meg-at jeg kan få spise lakris, selv nå som jeg ikke lenger tåler sukker eller kunstige tilsetningsstoffer! Fantastisk - tusen,tusen takk :))) Du har en superbra blogg!

:) sa...

Kristin: Så bra, jeg ble glad selv at oppskriften jeg hadde i tankene ble såpass bra (med litt prøving og feiling!)

Tusen takk for hyggelige ord!!!

Veronica sa...

Åh, tror jeg må prøve denne og gi til min far, som elsker lakris!

Tonje sa...

For en fantastisk blogg, som jeg har gått glipp av helt til nå. :) Dette fikk jeg lyst til å prøve også. Nå gleder jeg meg til å snoke videre etter gode tips på bloggen din. :)

Dagsmeny sa...

Disse er herved prøvd, hadde heldigvis alle ingrediensene i skapet.. Jeg brukte lakrisrotpulver som smaker ganske søtt i seg selv. Jeg ble veldig fornøyd med smaken, men "deigen" min skilte seg. Hva kan jeg ha gjort galt? Skal definitivt lages igjen! :)

:) sa...

Dagsmeny: Hm... Kanskje ingrediensene må være romtemperert? Min skilte seg ikke, men det kan også være at jeg rørte godt mellom hver gang jeg tilsatte en ss til (jeg prøvde meg jo frem). Har ikke lagd de igjen, så jeg husker ikke helt ;3

Dagsmeny sa...

Da skal jeg prøve en gang til! Bare så jeg har forstått det riktig; man smelter kakaosmør og kokosolje. Har oppi det tørre, rører godt og heller de i former? Da er det det tørre du mener jeg skal ha en og en ss i mens jeg rører godt for at det ikke skal skille seg? Har forresten fått gode tilbakemeldinger fra de som har smakt de, selv om deigen skilte seg! :)

:) sa...

Dagsmeny: Jeg blandet det våte og det tørre hver for seg. Så blandet jeg i litt og litt tørt i det våte og rørte det godt inn. Jeg stoppet når det var en god deig som slapp bollen, som ikke var for tørr og ikke for fettete.

Tror det er vikig at det er romtemperert alt sammen.

Hvis det ikke blander seg KAN du prøve å ha alt i en blender og blande det godt der. Vet ikke om det funker, men :P

Evy sa...

Hei. Kjempefin blogg du har her. Jeg lurer på en ting jeg. Brukte du både lakrisekstrekt/lakrisrotpulver og anispuler? Eller bare en av dem?

:) sa...

Evy: Takk! :) Jeg brukte begge, men du kan selvsagt bruke en av delene. Begge smaker "lakris" :)

Evy sa...

Kan man male anisfrø istedetfor?
Enn fennikelfrø? Kan man bruke det også, det smaker jo lakris av fennikel :-P

:) sa...

Evy: Man kan i alle fall male stjerneanis. Litt usikker på hva de frøene er ift stjerna, men hvis det smaker anis er det helt sikkert bare å male å vei ;)

Fenikkel ja, hvorfor ikke???! Hehe! Prøv og kommenter hvordan det gikk da vel!!

my alexandra björnsdotter sa...

Hei! Prøvde å lage denne idag, og min "deig" skilte seg også. Eller, bara kakaosmøret og yaconsyrupen da, fikke det aldri helt sammen. Men ble bra likevel :). Min yaconsyrup stod i kjøleskapet da, men resten var romtemperert.

Jeg lurte på, har du prøvet å lage disse uten kakaosmøret? Jeg synes nemlig de smakte ganske mye sjokolade, selv om jeg brukte kjøkkenvekt for å måle alt riktig! Lurte på å prøve å ta utgangspunkt i din fløtekaramelloppskrift for å få til noe uten sjokoladesmaken.. :). //My

Anonym sa...

Hei :) Jeg finner ikke noe sted hvor de selger finmalt anispulver. Vet du om det går greit å bruke anisekstrakt?

:) sa...

my alexandra björnsdotter: beklager, jeg har visst ikke sett denne kommentaren! Jeg har yaconsiruoen i romtemp, kanskje det er derfor min ikke skiller seg?

Hvis du ikke bruker kakaosmør vil de jo ikke stivne, men si fra hvis du finner en god løsning:)

Anonym: Ja, det tror jeg vil gå bra. Du kan også bruek kun lakrispulver :)

Anonym sa...

Har bare fæl norskkjøpt yaconsirup , kan jeg Evt bruke agavesirup / nektar i stedefor ? :) - eva

:) sa...

Eva: Du kan prøve, men jeg har liten erfaring med agave fordi jeg har skjønt at det virker skadelig på leveren/er fetende :-/ :-(

Eva sa...

huffda! Da skal jeg slutte med agave og satse mest på yacon, men det ble en rask løsning denne gangen, for iherb er litt trege med yaconen :(

Eva sa...

Nå har jeg prøvd å lage med agavenektar. Det smakte godt, men væsken og det tørre skilte seg! Det ble en kjempeklump med væske rundt, selv om den va helt fintflytende til jeg skulle finne frem formene. vet ikke hvorfor, men oppdaget at det lakrispulveret hadde små tråer i seg, så var ikke helt pulver. Kanskje derfor? Men funket likevel greit å fylle formene med litt klumper og væske rundt da. Smaker utrolig godt!! Tusen takk for oppskrift :)

Ingvild sa...

Laga lakris etter din oppskrift i kveld, og det er den mest fantastiske lakrisen eg har smakt!! Er redd eg skal få farleg høgt blodtrykk, for eg klara ikkje slutta å eta!
Takk for ein fantastisk oppskrift og ikkje minst blogg!

kristine sa...

Laget denne i kveld, og den ble utrolig god! Har ikke yaconpulver enda, så miksa de andre litt, og brukte i tillegg 2ss lectin, men de ble kjempegode! :D

Anonym sa...

Hei!
Dette ser virkelig spennende ut. Har prøvd å følge linkene dine for å lage meg en handleliste på iherb, men det er dessverre endel de er utsolgte for. Fins det i andre varianter hos dem, eller er det bare å vente i spenning på at di får inn varene?

Merete