onsdag 9. februar 2011

Granola og kokosyoughurt


I dag har jeg laget granola etter oppskrift på denne bloggen. Jeg tok det jeg hadde, og det betyr bl.a. at jeg droppet kokos, mandler og aprikos, men tilsatte noen nøtter, pinjekjerner og litt sånt i stedet (posen som heter "salatblanding").Jeg gjorde ca slik:

200 gram havregryn
50 gram solsikkekjerner
50 gram gresskarkjerner
50 gram sesamfrø
150 gram "salatblanding"
25 gram sukrin
Litt salt

Bland alt det tørre godt sammen i en stor bolle.

1 dl appelsinjuice
1 ss yaconsirup
2 ts cocosa

Smelt det våte raskt i en kjele, trenger ikke koke. Bland inn det tørre. Fordel på langpanne, 140 grader i 50 minutter. Rør i blandingen ett par ganger. Det er ferdig når det er tørt og sprøtt :)

Nam nam! Kjempegodt! 
Ps: Skal visst oppbevares i kjøleskap ;)Jeg måtte prøve den med kokosyoughurten til Superlivsstil:

ca 4-5 ss kokosmelk (kremen)
saften av 1/2 sitron
1 krm himalaysalt

Piskes til youghurt (jeg brukte bare en elektrisk melkeskummer).
Min kokosmelk hadde ikke delt seg, så jeg lot den renne av seg i et kaffefilter. Jeg, som ikke er spesielt glad i kokos, synes den ble god og et veldig greit alternativ til meieripriodukter! Sammen med litt mango, gojibær og kakaonibs kan jeg omtrent ikke kjenne kokossmaken.

Herlig!

10 kommentarer:

Hege sa...

Dette så snacks ut! granola er så god og lettvindt mat :)

:) sa...

Ja, det var kjempegodt! :D

Lille Hvitløk sa...

Jeg lagde også granola i dag, det er så sykt godt og deilig mettende! Den kokosyoghurten er også genial, jeg har laget den både som "mat" og "dessert". Men når den er dessert har jeg i litt agavenektar, og ikke sitron. Nam!

N sa...

Lille hvitløk: Så smart! :)

ElinSire sa...

Den ser kjempegod ut! :) Så fort jeg får varene mine fra økosjokolade, skal den testes :)

:) sa...

Elin: Er det yaconsirupen du venter på? Den yaconsirupen fra økosjokolade er helt grei, men smaker litt malt... Den fra iHerb er mye bedre, smaker mer karamell :) (den dyreste)

:) sa...

Men til en slik oppskrift vil du sikkert ikke merke forskjell, da gir det jo bare en liten sødme... Så kan heller den dyreste brukes som karamellsaus ;)

mjuuugly sa...

sv: Jeg har aldri smakt de fra iherb fordi tilbakemeldingene ikke er spesielt bra der. Helt enig med deg at det er rart for kakaonibs skal jo være bitre og så er de søte, veldig merkelig, men jeg likte de godt da :)

GOD helg :)

Anonym sa...

Hvilken cocosa bruker du i granolaen? Den med smak eller pure?

:) sa...

Anonym: Jeg bruker Extra virgin (med smak). Du bør helst bruke den, det setter lite/ingenting kokossmak på slik som dette, og er myyyyye sunnere! :)