fredag 25. februar 2011

Foredrag av Superdamene


I går var det gratis foredrag om supermat i Drammen, av superdamene Trine Berge og Sara Chacko. Dette er forfatterne av boken Supermat, og de driver butikken og nettbutikken Super Nature


Trine og Sara har levd og åndet for mat som kan få kroppen på pluss-siden i mange år,  og det var veldig inspirerende å høre både deres historie, og historien bak f.eks denne oljen:


Mannen bak oljen hadde nylig solgt bedriften sin, og hadde penger og tid til å finne ut hva han ville med resten av livet sitt. Hans datter hadde lærevansker, og han bestemte seg for å finne ut hva som kunne hjelpe henne. Han oppdaget at fett var viktig for hjernen, og datteren fikk god hjelp av dette og ble kvitt sine lærevansker! Da bestemte han seg for å finne det mest optimale fettet for kroppen, det som ikke harskner eller er tuklet med av mennesker, og resultatet er flasken over: Okinawa Happy Delight.

Faktisk er den også overraskende god på smak! Den både lukter og smaker av sitrusfrukter, så den kan brukes som dressing på salater osv. Superdamene tar denne sammen med gress og alger to ganger om dagen.

Da jeg kom hjem i går kjente jeg at kroppen bare skrek etter denne oljen! Bare MÅTTE ha den! Er det virkelig mulig, eller begynner jeg å bli litt miljøskada? Haha ;-)


Når jeg først var på Gulskogen måtte jeg en snartur innom Søstrene Grene! I ♥ Søstrene Grene, altså! Ikke bare har de masse skjønne skåler og dilldall der, men de har også økologiske varer! Jeg kjøpte økologiske tortillachips (veldig gode!), økologisk mais (poppes i kokosolje og drysses med himalayasalt, nam nam!) og en te jeg ikke har smakt før. Det ble også med to matbokser med to rom, alltid kjekt med matbokser for oss matpakkemammar ;o)


Te med gojibær- og granateple. Spennende! 


Denne sjokoladen fikk vi på foredraget, og den tror jeg ALLE vil like. Den er raw og supersunn, men allikevel var den mild og søt. Kjempegod!

Foredraget
Jeg lærte ikke så veldig mye nytt på foredraget, men her er noen punkter:

- Det kan være lurt å ta enten Chlorella eller Spirulina, da begge deler kan bli heftig for kroppen. Chlorella er mest avgiftende og Spirulina mest energigivende. De var forsiktige med å komme med direkte råd og anbefalte alle å lytte til kroppen og begynne med små doser. Det kan godt hende du tåler godt å ta begge samtidig, mens andre bør ta det hver for seg.

- Hvis du drikker et glass med gress, alger og fett to ganger om dagen, får du i deg alle næringsstoffene kroppen trenger. Viktig å bruke gode, rene produkter og riktig fett, da ;-)

- For å se om kokosolje er god kvalitet, skal den være marmorert. De sa selv at kokosoljen fra Aman Prana er så god at det er "til å legge seg ned på gulvet og dø av", så den må jeg prøve ;-) En venninne som også var på kurset bekreftet at den var så god at man kunne spise den bar!

- Hvis du drikker mye kaffe er dette et sikkert tegn på at du trenger mer vann! Gammelt nytt, men kan vel aldri få nok påminnelser om å drikke vann. Selv er jeg alt for dårlig på dette ...

- Kosttilskudd som er "tuklet med av mennesker", altså bearbeidet maskinelt, kan ikke kroppen alltid gjenkjenne som næring. Det beste er å ta renest mulig produkter.

-  Man kan faktisk overleve utelukkende på Spirulina, så næringsrikt er det ... Litt kjedelig kanskje, men det sier litt om hvor bra det er :-) Og dette kommer fra WHO, altså.

- Hm ... Noe mer, da? Jo, vi fikk smake på Tart Cherry fra Pure Planet. Skal den virkelig smake så ... rart? Jeg er vant med denne, og den smaker jo kirsebær. Helt nydelig! Noen som har smakt begge og kan bekrefte at de smaker SÅ forskjellig, eller var vi bare maks uheldige? Den var også brun på farge, mens den jeg bruker er rød.

28 kommentarer:

AM Skofterud sa...

Tusen takk for sammendrag. Der lærte jeg mye nytt <3

Ang tart cherry. Er du sikker på at den du bruker er økologisk? Jeg tenkte på epler med en gang. De eplene som er sprøytet råttner ikke, de bare tørker inn. De har en søtere smak og renere farge siden de er kjemisk bahandlet.

Enten Chorella eller spirulina; Den var VELDIG hjelpende!

Det er liksom greit å få pungter om hva man faktisk trenger, for det kan bli så mye tips og råd. Så enkle punker som dette... Konge Tone!!

:) sa...

Så bra det var til hjelp! :)
Ja, det står at den Tart Cherry jeg bruker er økologisk, 100 % ren... Men det er jo mye billigere enn den fra Pure Planet, så jeg ble litt i tvil om hvor bra den er. Hjelper uansett på søvn for min del ;)

Løvinnen sa...

Interessant at man ikke skal ta spirulina og chlorella samtidig da...Jeg har jo strevd så lenge med å få kroppen til å like begge deler...;) Men da var det jo en mening med det!

Elsker søstrene grene! Har du smakt den Honey Vanilla,også fre Celestial? Eller maissnacksen med chilismak! Mmmm:D

Solveig B sa...

Hei! Takk for i går! Vil bare legge til at hvorvidt man skal ta Spirulina og Chlorella sammen eller for seg, er veldig individuelt da. Den ene av Superdamene tok de hver for seg, mens hun andre tok de sammen, så cluet er vel bare å finne ut hva en selv funker best med! Men begge deler kan funke bra :)

:) sa...

Takk, Solveig! Prøvde å presisere det litt bedre nå.. :)

:) sa...

Løvinnen: Ja, det virka som en del strevde med det, så er sikkert lurt å prøve seg frem i alle fall! Nei, det har jeg ikke smakt! Må ta en ny tur til Søstrene Grene, tror jeg ;-)

frk.Kraft sa...

Takk for at du deler med oss andre. :) Jeg har vært veldig spent på den oljen, men ikke turt å kjøpe den på grunn av den vanvittige prisen. Men du mener altså at den er verdt det?

Jeg tar både spirulina og chlorella sammen og har ingen problemer med det, så da er jeg vel "heldig". :)

Hege sa...

Det var sikkert veldig morsomt! skulle ønske jeg bodde litt lengre sør av og til. Synes dem har alt for lite kurs og happenings her i trondheim, når det kommer til rå mat/supermat.

mia sa...

takk for en hyggelig kveld, sier jeg, selv om jeg ikke så deg:)
Oljen skal absoultt prøves, til tross for prisen.. Men vet du om et lignende billigere produkt?..;)

:) sa...

Frk Kraft: vanskelig å si, men jeg ble overbevist av superdamene i alle fall! Og når jeg tar den føles det skikkelig bra, akkurat som når jeg tar gress og alger. Føler at kroppen trenger det! Men det kan jo være psykisk ;-)

:) sa...

Hege: er faktisk første gang jeg er på noe sånt, men det var veldig inspirerende! Skal bli flinkere til det!

:) sa...

Mia: ja, var du der? ;) Ikke så lett å vite hvem man skal se etter når man ikke kjenner ansiktet! Tror desverre det er kun den oljen i den "typen", eller hva jeg skal si (uten at jeg skal påstå noe). Det er jo mange andre bra oljer, men denne var visst i særklasse slik jeg forstod det. Utrolig dyr, men den er veldig fet. Tror den varer en stund...? :-)

mia sa...

Ja, var på plass, på første rad med lyst hår og kleenex:) Kikket så vidt etter deg, men det var jo mange +møtte en bekjent. Kanksje ses vi på noe lignende en annen gang! Følger med på bloggen din:)takk for insprirasjon!

Carita sa...

Synes også at tortillachipsen er god :)

:) sa...

mia: Hm, la ikke merke til deg, jeg... Jeg satt litt bak/midt i med noen andre kjente (hun ene stilte flere spørsmål på slutten der).
Så gøy du blir inspirert :o)

:) sa...

carita: Ja, den var kjempegod!

Veronica sa...

Elsker at det er så mye økologisk på søstrene grene! Men visste ikke de hadde popcorn? Jeg har ikke sett det før. Har ei pakke på vei fra iherb uansett men da kan jeg spontan-kjøpe popcorn haha! Var jo absolutt greit priset og ser jeg..

ElinSire sa...

Det står på siden deres at flasken varer til 100 dagsdoser. Men det er klart at skal alle tre i familien ta den, så blir den jo tom på 1 mnd. Men jeg skal absolutt bestille den, må jo prøves!
Det jeg syns er litt vanskelig er at det finnes så mange produkter som er bra. Det er jo bra å ta extra virgin kokosolje også. Skal man ta begge deler tror du? Kroppen vil vel kanskje bare skille ut overskuddet?

:) sa...

Ja, ta begge deler! Tror ikke du kan i få i deg for mye sunt fett. Denne er spesielt for hjernen, kokosoljen er for mye annet som er bra :)

:) sa...

Veronika; Har ikke sett det før jeg heller! Veldig genialt, da det blir mye billigere å poppe selv enn å kjøpe sunnere chips. Popkorn er jo såååå godt! :D

ElinSire sa...

Jeg sendte en epost til supernature også for å høre hva de sier -trodde ikke jeg fikk svar fra deg jeg nå :) Jeg glemte at jeg spurte deg på bloggen -hehe :) Ventet på å få svar på Face, der får jeg jo beskjed. Her må jeg liksom gå inn og sjekke... Litt ute av bloggverden skjønner jeg ;) hehe

:) sa...

Elin: Så bra! Spennende å høre hva de sier :-) Hadde inntrykk av at det var bra å ta begge deler, men det er klart det blir dyrt. Men ... vi er verdt det? ;ø)

ElinSire sa...

Så etterpå noen oppskrifter på smoothier på siden deres hvor de bruker begge deler :) Så da virker det jo som det er helt ok! Jeg fant en nettside som selger oljen for 479 (på helsekosten her kostet den faktisk 549 og på Supernature koster den 509). På samme nettside selger de også cocosa -billigere enn jeg har sett andre steder, og gratis frakt over 1000 kr (kommer jo fort opp i det når man bestiller Okinawa). Jeg tror jeg i første omgang bestiller cocosa der, så får jeg se om jeg kjøper Aman Prama til å bruke i smoothier etc.

ElinSire sa...

Og ja, klart vi er verdt det!! :D

:) sa...

Tar gjerne link til den siden? Jeg mener den var billigere på Drammensklinikken enn på super-nature også + vi fikk litt rabatt, men 479 er enda billigere :D

ElinSire sa...

Ja, her er link http://www.helsekostshop.no/produkter/kategori-helsekost/kategori-fettsyrer/happy-delight-okinawa/

Det som var veldig greit, var gratis frakt over 1000 kr, pluss at de har både Okinawa, Cocosa og Hi-Maize som jeg tror jeg kommer til å bruke mye av. Veldig greit når flere av forbruksvarene er samlet i en butikk. Tror kanskje jeg kommer til å bruke cocosa istedet for fra iHerb. Men jeg er litt usikker, hva tror du?

Mariann sa...

Enig med at det var inspirerende å være der! :) Jeg har kjøpt den dyre, gode Tart Cherry fra Pure Planet. Den smakte totalt anderledes enn den vi fikk servert på kurset. Den jeg kjøpte smaker aldeles nydelig - og jeg får god søvnkvalitet tross mye nattevåk! :)

:) sa...

Åh, så bra å vite! Lurer på hva vi EGENTLIG drakk...? ;-)