tirsdag 8. februar 2011

Lakrisfudge - uten sukker og melk


Okay, disse er ikke 100 % perfekte, men nå er jeg tom for kakaosmør. Jeg tror imidlertid at de blir perfekte om jeg bare tilsetter litt mer pulver. Som dere ser kan man se litt av kakaosmøret hos meg. De ble gode, men kanskje ikke så delikate å se på ... Hvis du vil prøve, tilsett litt mer pulver :)

Jeg brukte:

50 gram kakaosmør, raspet og smeltet på lav varme
50 gram yaconsirup
2 ss yaconpulver
2 ss lucuma
1 ss mesquite
3 ts lakrisekstrakt (eller lakrisrotpulver)

Smelt kakaosmør, tilsett alt det andre. Viktig å sikte pulveret!
Bland og hell i form. Jeg brukte et brunostlokk som jeg kledde med folie. Satte i fryseren. Delte i firkanter og dyppet i lakrispulver. Oppbevares i kjøleskap.


Kvalitetstid med lille gledessprederen min ♥


NB! Både Lucuma og Mesquite har litt sære smaker i starten, så det kan godt hende du må venne deg til smakene om du ikke er flittig bruker. Det måtte i alle fall jeg :)

Myk lakrisfudge!

Første gangen jeg prøvde, brukte jeg havregryn og hampfrø (som jeg kjørte til mel i blender) istedet for lucuma og mesquite. Man kan selvsagt prøve med det (eller en av tingene) om man ikke har alle disse "rare" ingrediensene, men da får man en tørrere lakris med mer bismak. De ble bedre uten (men jeg spiste opp alle med også, hihi).

Lakrisrot (Glycyrrhiza glabra) er en flerårig staude eller halvbusk i erteblomstfamilien. Røttene høstes når de er 3-4 år gamle. De vaskes, skrelles og tørkes ved 35 grader før de pulveriseres. Som medisinplante har lakrisrot også lange tradisjoner, særlig i Egypt og Kina. Den er kjent for å virke både krampestillende, hostedempende, slimløsende, febersenkende, immunstyrkende, vanndrivende, mildt avførende, mageberoligende og stoffskifteregulerende - for å nenve noe! Lakrisrot er en antioksidant. Les mer her.

Ps: jeg er usikker på om det er noen forskjell på lakrisrot og lakrisekstrakt. Det ser og smaker helt likt ut ...

17 kommentarer:

Solveig Bekkevold sa...

Dette så veldig spennende ut! Må prøves! Får du kjøpt lakris-ekstrakt på iherb? i Så fall hva heter det?

:) sa...

Nei, det tror jeg ikke, men du får kjøpt på Panduro og hobbybutikker!

Mette sa...

åh, nam! Så sykt godt ut. :)

mjuuugly sa...

Årh, disse så skikkelig gode og myke ut da. Herlig! Er faktisk veldig skeptisk til lakrisrotpulver i hjemmelaget snop, men jeg må ta meg sammen og prøve det en gang! :)

Ha en fin dag :)

:) sa...

Muffin: Prøv dem ;)

:) sa...

Mjuuugly: Jeg har prøvd i litt av hvert, er helt frelst på lakris ;) Men det er ikke alt som passer sammen med lakrissmaken, gitt. MEN... Lakris setter fart på magen, så holder med ett par biter!

Jane H. Johansen @veganmisjonen.com sa...

Spennende! Hvor mange biter blir det av oppslriften?

Liv Kari sa...

Jeg ønsker meg disse til bursdagen min ;)

:) sa...

Jane H Johansen:
Dette er en ganske liten porsjon som passet i et brunostlokk ;) Tror jeg delte 3 rader på langs og så hver rad i 4 eller 5. 12-15 stk :)

Greit å starte med en liten porsjon og se om man liker det!

:) sa...

Liv Kari: ;)

lena sa...

Kommer nok ikke til å lage disse selv, en hadde vært artig med en smakebit :)

Forresten, hærlig bilde av Milsen!

Nina B. sa...

Mmm, nydelig så de ut!

Testa en variant av mangopuréen din i går, og den var digg!
Jeg er litt delt ang smaken på kun mango (greit i salsa osv), men det var utrolig godt. Toppet med litt nøtter, og hadde litt cocosa oppi for å mette litt mer. Finfint lite "måltid" til Fruene, etter trening ;)

Takk igjen for alle tips og herlig inspirasjon ☺
klem

N sa...

Lena: Får prøve å få til det, må få en ny ladning med kakaosmør først!

N sa...

Nina B: Så gøy å høre!! Takk for, som alltid, utrolig koselig tilbakemelding fra deg! You make my day ;)

AM Skofterud sa...

Disse så kjempe gode ut! Mmm. Fristelse

Marianne sa...

Uuuuh, disse så nydelige ut! Har hatt lakrisrotpulver liggende en stund, på tide å finne det fram skjønner jeg :) Men har bare lucuma, og ikke yacon- eller mesquitepulver. Kan jeg bruker bare lucuma tro?...

Løvinnen sa...

Oi, disse så utrolig gode ut...Jeg elsker lakris!!!