lørdag 29. januar 2011

Veldig veldig søt, men sunn sjokolade ;)


I dag prøvde jeg en sjokoladeoppskrift fra Superdamene. Jeg hadde ikke alle ingrediensene, men tror jeg er rimelig close...


Originaloppskriften er slik (funnet her):

150 g kakaosmør (utsolgt, kan også kjøpes her)
2 dl kokosfett extra virgin
2 dl råkakaopulver
6 ss palmesukkermelis (kjør palmesukker i blender noen sekunder)
6 ss gula Java kakao*
2 dl hempfrø u/skall

Smelt kakaosmør og kokosfett i vannbad på lav varme
Bland det tørre i en bolle, hell den flytende blandingen over og rør til en jevn masse. Hell massen i former og la stivne, 8–10 timer. Helst i rom ved ca. 15 C. Til 35–40 små former eller ca. 25 store ( muffinsformer)


*Jeg hadde ikke Gula Java Kakao, men det kan se ut som det er en blanding av palmesukker, kakao, kanel og vanilje, så jeg tok en blanding av det istedet (minus kanel). Men etter å ha tilsatt det andre, synes jeg den virket søt nok, så jeg tok veldig lite av denne blandingen!


Jeg helte i sjokoladeformer og satte ut. Etter ganske kort tid var sjokoladen klar!

Etter min mening ble disse alt for søte, og jeg tok ikke alt palmesukkeret engang ... Men jeg kan tenke meg de er supre å starte med for de med skikkelig søtsug og som ikke er vant med så mye supermat.

Smaker søt sjokolade med hint av karamell og litt å tygge på (hampfrøene smaker som milde nøtter).
Hvis du har lyst til å prøve, må du huske å ikke varme opp sjokoladen over 40 grader. Jeg pleier å raspe opp kakaosmøret, ha det + kokosfettet i en stålbolle og sette i vannbad på laveste varme.

Ps: Koden NEB207 gir deg $5 i rabatt første gang du handler på iHerb!

8 kommentarer:

Muffin sa...

det så kjempegodt ut! :) digger sjokolade med litt nøtter i. Gjerne frukt også!

Hege sa...

Disse er veldig gode, og så enkle og lage også! på 1-2-3 :)

Fin ny blogg du har fått deg, lykke til med den! :)

Linda sa...

Var det disse du hadde med hjem på Konnerud den gangen jeg likte de så godt?

N sa...

Linda: Jeg tror det!
Minus gula java kakao og hampfrø.

Tankenesmor sa...

Denne sjokoladen ser helt fantastisk ut. Og jeg skal virkelig teste ut om jeg kan klare å lage den. Hva slags former har du brukt for å få dem så fine?

Anonym sa...

Hei! Jeg er veldig ny på å lage sjokolade selv, og det er tredje gangen jeg prøver meg på denne oppskrifta nå i kveld.

Jeg har litt problemer med at hampfrøene og palmesukkermeliset legger seg til bunnen av bollen, og når jeg skal helle over i formene så blir det liggende igjen uten å komme med i sjokoladene. De hampfrøene som kommer med i formene har også en tendens til å synke til bunns i formene, slik at de ikke fordeler seg utover i hele sjokoladebiten.

Har du noe tips til dette?

I dag droppet jeg å blande hampfrøene i sjokoladen, men fordelte de bare i formene først og helte sjokoladen over etterpå. Aner ikke hvordan det blir, det får jeg ikke sett før i morra.

Men mye av palmesukkermeliset sank fortsatt til bunnen av bollen og kom ikke med i formene.

Vennlig hilsen Heidi

N sa...

Heidi:

Hm...
Litt vanskelig å svare på :(
Akkurat sjokolade pleier å blande seg jevnt hos meg, men har av og til problemer med at andre rører bare skiller seg. Hm.. :/ Kanskje du bare må røre bedre? Prøve med annet sukker?

Anonym sa...

Jeg har funnet ut en ting som i alle fall har medført problemer: Når jeg lager palmesukkermelis selv har jeg ikke kjørt det lenge nok i stavmikseren, og da har sukkeret en tendens til å legge seg på bunnen. Alt blander seg mye bedre når jeg kjører sukkeret til det er nesten helt hvitt. Og det funka forresten fint å helle hampfrøene i formene først, og så sjokolademassen over.

Vennlig hilsen Heidi :-)