mandag 31. januar 2011

Sjokoladefrokost ;-)

I dag var en sånn dag hvor jeg ikke hadde lyst på noen ting til frokost. Jeg kikket i kjøleskapet ... avokado ... dadler ... Hm, kanskje en sjokoladepudding a la Renée Voltaire? Det geniale med dette kostholdet er at grensen mellom dessert og måltid er omtrent utvisket ;-)

Sjokoladepudding med kakaonibs

1/2 avokado
2 dadler
2 ss raw kakaopulver
1 ss honning (jeg tok yaconsirup)
20 pinjekjerner (jeg tok solsikkefrø)
1 dl vann

Kjør i blender til en luftig mousse.
Vel, mitt problem her var at alt sprutet så langt oppover blenderbeholderen at det ikke ble "kjørt" ordentlig. Det blandet seg greit, men at den ble luftig er vel en overdrivelse... Jeg tror kanskje den blir luftigere om man lager større porsjon? Det stod også at dette var til 4 porsjoner, men det ble 2 små skåler ;o)

God på smak, da! Smaker sjokolade, og ikke avokado eller dadler eller noe annet. Ble IKKE mett av dette altså, så jeg får finne på noe annet lurt!

Her er en annen sjokoladefrokost:

Sjokoladechiapudding med kakaonibs, valnøtter og yaconsirup på toppen

Dette er ca 1 banan, 1/2 avokado en god del blåbær og 3 ss raw kakaopulver som jeg kjørte i blender. Tilsatte en god del bløtlagte chiafrø og kjørte noen sekunder til.  Det ble to store porsjoner.

Sjokolade med god samvittighet! 

4 kommentarer:

Anita sa...

Mmm, dette så veldig fristende ut!:)

frk.Kraft sa...

......Åh, himmel og hav! Dette må jeg ha NÅ, merker jeg. :D Ser himmelsk ut!

Ann Kristin sa...

Hei Tone! Nå har jeg bladd meg bakover i din blogghistorie og funnet SÅ mye inspirasjon. Mye her jeg kommer til å teste ut, og også skrive om det på bloggen min, om det er i orden for deg? Jeg skal selvsagt linke tilbake til deg. Denne sjokoladefrokosten så jo nydelig ut!
Keep up the good work! Jeg kommer til å følge med. Har også lagt deg til slik at mine lesere kan finne frem til bloggen din. Ha en nydelig tirsdag :-)

Elin sa...

Sjokolademousse er kjempedigg! Dette så godt ut. Laget selv en enkel og rå sjokolademousse i går-> smakte digg :D Ha & ta en vakker dag.