tirsdag 25. januar 2011

The Queen of Green - slik begynte det!

Amerikaneren Ann Wigmore (1909-1994) var 50 år og revmatisk da hun fikk tykktarmskreft. Legene kunne ikke operere henne, og hun fikk beskjed at om dette bare gikk én vei, nedover. 
Ann hadde lært mye om gress, planter og urter av sin mormor, som hadde brukt dette som naturmedisin på soldatene under 1.verdenskrig. Hun fikk der med seg kunnskapen om at gress hadde evnen til å lege sår, og hun hadde også sett dette med egne øyne.

Da hun selv fikk sin dødsdom, adopterte hun Hippokrates ord: "La din mat være din medisin, og din medisin være din mat". Med dette som utgangspunkt studerte hun mat i sin reneste form, mens de spirte, var usprøytet og rå.

Ved hjelp av denne kosten ble hun kreftfri. Plagene fra revmatismen ble også borte.

Hun bestemte seg for å hjelpe andre, og dannet et Living Food-senter, med mantraet: "learning by doing" (gjør det og lær det). Leger og vitenskapsmenn begynte å forske på gresset og den levende maten, og konklusjonen var klar: Levende mat har en svært positiv effekt på helsen, det være seg revmatisme, allergier, astma, kreft, diabetes osv.

I 1978 ble the Queen of Green utnevnt til "Lady av Nederlandene", hvor hun også ble utdelt den høye utmerkelsen "Riddelighetsorden for fremstående innsats og edle handlinger for menneskehetens beste".

Hun arbeidet hard og holdt seg sprek, men omkom tragisk i en brann rett før sin egen 85-årsdag. Hennes livsverk lever dog videre!


Ann Wigmore - the Queen of GreenIngen kommentarer: