torsdag 27. januar 2011

Matpakkemuffins på slump!

Ops! I kveld kom jeg plutselig på at jeg ikke hadde handlet inn til matpakke til poden for i morgen! Kom på det etter at han hadde sovnet for kvelden, og med mannen bortreist var det ingenting annet å gjøre enn å lete med lupe i kjøleskapet ...

Jeg fant rester fra spagetti og kjøttdeig (okay da, ikke akkurat spagetti, men "spagetti" (som i grønnsaker) og tenkte at jeg skulle prøve å trikse noe magisk (og ganske sunt) ut av det. Det ble ganske grove middagsmuffins, og vet dere, jeg synes de ble gode! Jeg har spist 3 stykker ;) Håper de er gode i morgen også, da!Slik gjorde jeg dem:

12 små muffins
2 dl havregryn, kjøres til mel i blender
1 dl annet mel, jeg tok grovt speltmel og melblanding til mellomgrovbrød av noe slag
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 egg
1 dl rismelk
3 ss olje

Bland det tørre og det våte hver for seg. Bland lett sammen til en røre.
Ha i en klatt røre i muffinsform, litt kjøttdeigblanding, og litt røre på toppen igjen.

200 grader 15-20 minutter

Jeg tok også et lett dryss med parmesan over idet de kom ut av ovnen.


Og slik ble den ferdige matpakken: Squashpasta, sukkererter, muffins og litt tomat.

Og her er litt mer matpakkeinspo for de som er interessert ;)
De er ikke vanskelige eller tidkrevende, det skal ofte ikke så veldig mye til!

Medisterkaker på pinner, omelett mellom to glutenfrie brødskiver m/majones på.
Agurkblomster, cherrytomat og et salatblad.

Elgkarbonader, salatblader m/ paprika, parmesandryss og agurkskiver. I boksen er det hampfrø/kakaonibs
Reinsdyrskarbonader, asparges, agurkskiver, brokkoli og salatblad. I boksene er det quinoa (en veldig næringsrik "ris") og en dip.
Noen synes kanskje det ser ut som mye mat til en gutt på 2,5 år, men noen dager skal han ha to måltider der, og så er det veldig kjekt at han har noe i matboksen sin på vei hjem fra barnehagen ... For av en eller annen grunn tenker han MAAAAAAAT når han ser meg! ;-)

Tips:
  • Legg et salatblad eller en brettet serviett i bunnen, så ser det straks mye mer innbydende ut!
  • Hvis du ikke har tid eller ork til å lage hjemmelagde karbonader (som meg...), kjøp noen av god kvalitet, ha i fryseren og stek opp de du trenger til matpakken(e)
  • Hvis du bare har igjen EN brokkolibit fra middagen, så kan den også brukes ;) Sterke farger gjør susen.
  • Avokado er sunt og godt: Del i to og behold stenen, eller ta ut stenen og legg i sitronvann. Sten og sitronvann har samme effekt (motvirker bruning)! Pakk den inn i plast.

10 kommentarer:

Fru Holt sa...

wow!Han poden din er heldig som har Deg som Mamma!!Har aldri sett mer innbydende matpakker en dette (Og jeg er lærer, så jeg har sett noen, for å si det sånn...hehe). Supermom!

bente sa...

Gutten din må ha de kuleste matpakkene i hele barnehagen! :D Har du forresten tips til små bokser som er helt tette? Jeg har alltid problemer med at boksene mine lekker dersom jeg har noe flytende i de. Går jo greit så lenge de står i ro i kjøleskapet, men straks litt verre når de skal i matpakken :)

mjuuugly sa...

Utrolig lekre matpakker altså!

Muffin sa...

misunner milsen kjenner jeg! tror jeg må begynne å ha litt mer fargerik mat enn knekkebrød med makrell i tomat. ;P

Lenebo sa...

ojojoj..!! så deilig ut. Ikke dårlig at han spiser alt det der da. Må du ha med matpakke hver dag i bhg?? Hørtes isåfall slitsomt ut. Du er flink..¨¨

lenebo

Tone - Hjertemat.com sa...

Lenebo: Han spiser ikke alt til lunsj, men har også som mellommåltid og noen ganger frokost. Har bare med matpakke to ganger i uka :)

Anonym sa...

wow... så delikate matpakker!!!
stussa bare på en ting: rå squash? Den må kokes/stekes (f.eks som man gjør med poteter) ellers kan det lett føre til vondt i magen...
intressant å følge med på bloggen din!!!
AnnY. Saba

:) sa...

Ann Y Saba: takk!! :) Men det var nytt for meg.. Har du link til en nettside som sier noe om det? Jeg googlet litt nå og fant bare at den _kan_ spises rå, så jeg vet ikke...?

:) sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
WillyWonka sa...

Hei, kunne du tenke deg å være gjesteblogger på vår blogg? Lage ett innlegg med 3 forslag til ulike matpakketips nå til skolestart? Du kan linke videre til din blogg i innlegget og du skriver selvfølgelig under med ditt navn :) Vi driver en barnebutikk med klær og leker på Heimdal utenfor Trondheim, og vi liker å skrive om tips og råd til småbarnsforeldre...send meg mail på willywonkaheimdal@gmail.com om du er interessert. Bloggen vår er: willywonkaheimdal.blogspot.com :)

Ha en flott dag videre

Hilsen Gunn Berit