søndag 9. januar 2011

Mangochiapudding

Dagens lunsj var jeg mildt sagt meget skeptisk til. Her var det bare å lukke øya og konsentrere seg om smak. De første skjeene var ... verken gode eller vonde ... men faktisk, dette ble bedre og bedre! Smakte litt mangogelé? Chiafrøene gir ikke særlig smak og er mindre "slimete" enn man skulle tro.

Oppskrift:
1 mango
1/2 banan
3/4 dl chiafrø bløtlagt i 3 dl vann eller mandelmelk
Litt himalayasalt
Bløtlagte gojibær

Bløtlegg chiafrøene i vann eller mandelmelk i ca 1 time (eller gjerne over natten). De sveller, slik at det danner seg en gelé-aktig væske rundt frøet. Mos mangofruktkjøtt og banan. Rør dette inn i de bløtlagde chiafrøene. Tilsett litt rosa himalayasalt. Dryss over gojibær og mangobiter. Jeg tok også noen nøtter på, for jeg trenger litt å tygge på. Jeg synes også at gojibærene smakte veldig godt til mango!

Oppskriften fant jeg her, og her står det også at dette er en "superfrokost" som holder deg mett lenge. Slikt liker jeg!


I know, ser gross ut! ;P Men tro meg, jeg kan ikke spise noe "bare fordi det er sunt". Jeg trenger at det smaker godt også!

Litt om chiafrø
Chiafrø betegnes som supermat og har et svært høyt innhold av fettsyrer, spesielt omega 3 og omega 6. 2 ss av Chiafrø inneholder mer omega 3 enn en laksefilet! Av samme mengde får du i deg kalciuminnholdet til flere glass melk, og er derfor en kjempefin erstatning for mennesker med et melkefritt kosthold. Frøene har også et høyt proteininnhold, og inneholder alle de viktige aminosyrene vi trenger.

Virkning
Frøet har en høy vannabsorberende evne, hindrer dehydrering og øker forbrenningstiden på komplekse karbohydrater. Virker nedsenkende på blodtrykket. Forsinker dannelsen av sukker i kroppen, stabiliserer fordøyelsesprosessen og forlenger drivstoffeffekten.

Hvordan bruke frøene?
Chiafrø kan spises som de er, men det er best å knuse frøene så mye som mulig for å få best tilgang på det sunne fettet i frøene. Kan brukes i bakst, i pannekake-/vaffelrøre, i smoothie, i frokostblanding, osv!

Les mer om Chiafrø her.
Jeg har kjøpt mine her.

Ingen kommentarer: