onsdag 5. januar 2011

Lakriiiiiisjuice

Jeg kunne aldri vært sjokoholiker. Jeg er istedet lakrisoholiker! Jeg skulle gitt mye for en perfekt oppskrift på larkisgodteri jeg kunne laget her hjemme, men den der koke-opp-ta-tempen-finne-perfekt-konsistens-greia tiltaler meg ikke helt ... Jeg liker bedre å hive alt oppi en blender fort og gæli ;)I det siste har jeg oppdaget en ny smakskombinasjon: Eplejucie og lakrisrotpulver*! Juicen gir nydelig ettersmak av lakris. Høres merkelig ut, men for en lakriselsker som meg var det himmel på jord. NAM!

Lakrissmaken gjør også at Spirulina og Chlorella lettere glir ned, for det er gjerne ettersmaken som er ekkel. Nå skjules ettersmaken av lakrissmaken. Herlig!


Et glass eplejuice, gjerne (helst) ferskpresset
1/4 ts (et dryss) lakrisrotpulver* (smak deg frem, men ikke ta for mye! Lakserende!)
Evt også 1 ts Spirulina og/eller 1 ts Chlorella

Visp med en elektrisk melkeskummer

Jeg tenker også å prøve pulveret i hjemmelaget is (av frosne bananer) og i varmt vann, som te.

Også er jo lakrisrot veldig sunt da, bare se her:

Lakrisrot (Glycyrrhiza glabra) er en flerårig staude eller halvbusk i erteblomstfamilien. Røttene høstes når de er 3-4 år gamle. De vaskes, skrelles og tørkes ved 35 grader før de pulveriseres. Som medisinplante har lakrisrot også lange tradisjoner, særlig i Egypt og Kina. Den er kjent for å virke både krampestillende, hostedempende, slimløsende, febersenkende, immunstyrkende, vanndrivende, mildt avførende, mageberoligende og stoffskifteregulerende - for å nenve noe! Lakrisrot er en antioksidant. Les mer her.

*For å være ærlig er jeg usikker på om jeg mener lakrisekstrakt eller lakrisrotpulver. Jeg bestilte begge deler fra Hobbyhimmelen for en stund siden. Begge posene ser helt like ut (men med forskjellig pris), pulveret ser likt ut og smaker helt likt. Noen som vet? Den jeg har brukt her er forresten lakrisekstrakt! 

Ps: Man får også kjøpt usøtet lakrisstang på apoteket. Det var redningen for meg da jeg var en kvalm, gravid kvinne som ikke orket noe som helst søtt. Men ... den er ekstremt sterk på smak, så man må virkelig elske lakris ;)


post signature

4 kommentarer:

LeneAndrine sa...

Eg elskar lakris! Dette må eg prøve ut... Spennande :)

Anita sa...

Mmm, høres nyyydelig ut! Jeg også har prøvd meg fram med ulike godiskuler med lakrissmak, men har liksom ikke funnet rette kombinasjonen, nei.. Lakris er en av de få ting jeg savner. Lakris-is høres herlig ut!

Janicke sa...

Er helt gal etter lakris!!! Mitt kallenavn i russetiden var lakki fordi jeg altid gikk å spiste på lakris...savner det skikkelig! Har prøvd å lage litt lakris godteri, men har ikke funnet riktig kombinasjon enda. Tenker på en kombinasjon med bringebær og lakrisrot...de er så gode de gelehodene med den smaken :-D

Nina B. sa...

ER så enig med deg!
Husker da jeg var liten at jeg ELSKET å besøke familie i Sverige, for der hadde de lakris-is! hihi!

Og ammeteen har blitt brukt lenge etter at ammingen var ferdig :p

Juicen høres super ut, skulle jeg testa en gang...
Fine julegaver du har fått også ♥