onsdag 26. januar 2011

I ♥ sjokoladeNoen bilder fra oktober som viser min lille sønn som koser seg med sjokolade :)
Her tok jeg en økologisk, mørk og bitter sjokolade, smeltet den om og tilsatte litt kokosolje og litt naturlig søting. Etter en kort tur i fryseren var den bitre smaken borte! Bildene taler vel for seg ... :-)


Søting man kan bruke er f.eks yaconpulver, steviapulver, steviadråper, sukrinmelis eller lucuma, for å nevne noe :) Min personlige favoritt i sjokolade er yaconpulver. Det er ikke så veldig søtt på smak, så man kan gjerne bruke noen spiseskjeer. Da milder man samtidig av den intense kakaosmaken, slik at sjokoladen minner mer om melkesjokolade.

Nam, sjokolade er digg!

6 kommentarer:

Janicke sa...

ååå så herlige bilder :-D superskjønn gutt!!! Takk for tips med yaconpulver! Det har jeg ikke testet før så det skal bestilles.

Anonymous sa...

Så herlig gutt! Det er gøy når barn liker sunn mat. Her i huset elsker de også mørk sjokolade. Men så har vi aldri melkesjokolade heller (tåler ikke melk), så da lærer de å like det. :)

mjuuugly sa...

sv: Ja, jeg også!

Så skjønn guttunge, ser virkelig ut som han stooorkoser seg! :)

Nina B. sa...

Herlige bilder ☺

Prøvde meg på hjemmelaget sjokolade i helgen, men de ble ganske bitre (helt ok, jeg hadde litt div oppi), så falt ikke i smak hos ungene. Men jeg har jo Yaconpulver! Det må jeg teste!!
Takk for tips!

sv: vi har ikke tatt helt av med juiceren, blir mest brukt i helgene. Men er supergodt da ;)

bente sa...

Så skjønn gutt du har! Og ikke rart at sjokoladen falt i smak :)

Anonymous sa...

Hei Tone. I dag har også jeg bestilt stevia dråper og andre varer. Veldig fint med tips og ekstra søte sjokoladesmil!