onsdag 26. januar 2011

Du vet vel at kakao øker lykkefølelsen?

Det er veldig enkelt å lage sin egen, sunne sjokolade når man bare vet hvordan OG har alle ingrediensene i hus ... :) Dersom man ønsker å få helseeffekten til sjokolade på en veldig enkel måte, kan jeg anbefale å begynne med kakaonibs.

Kakaonibs er kakaobønne som er hakket opp til små biter, og den inneholder derfor både kakaosmør og kakaomasse. Ingenting er tilsatt og ingenting er tatt ut, og kakaoen er ikke varmebehandlet over 41 grader, slik at alle næringsstoffene er inntakt!

Fordelene til kakao:  
  • En av naturens sterkeste antioksidanter.
  • Rå kakao er den rikeste kilden til magnesium, og både hjerte og hjerne trenger magnesium for å virke optimalt
  • Rå kakao inneholder mye jern
  • Inneholder aminosyren tryptofan, som øker avspenningen og gir bedre søvnkvalitet
  • Kakao inneholder også et adrenalin (Phenylethylamine) som øker lykkefølelsen :-) Det er et lignende stoff som frigjøres i hjernen når vi er forelsket.

Hvordan bruke kakaonibs:
Siden det ikke er tilsatt søtning i kakaonibs, er de naturlig nok veldig bitre på smak, som ekstremt mørk sjokolade (det er jo faktisk 100 % sjokolade ;)). Dersom du bruker dem sammen med noe søtt, f.eks i smoothie, vil den bitre smaken forsvinne og de smaker mer som mørk sjokolade. De smaker naturligvis ikke som den sjokoladen du er vant med, men dette er knallsunt, folkens! Man kan også strø over is, i hjemmelaget sjokolade, i frokostblandingen, i fruktsalater osv.

Kakaonibs kontra mørk sjokolade
Vi har alltid fått høre at mørk sjokolade er så sunt. Mørk sjokolade er varmet opp over 41 grader, slik at de fleste næringsstoffene forsvinner. I tillegg er de tilsatt sukker, og hvis du leser på innholdsfortegnelsen, vil du se at sukker ofte står veldig høyt opp på lista. I mange er det også tilsatt melk/melkepulver, og da er det vanskelig for kroppen å nyttiggjøre seg av kakaoens gode egenskaper. En fjerde ting er jo alle de andre tingene som er i sjokoladen, vet du egentlig hva det er du spiser? Rå kakaonibs inneholder verken sukker, melk eller noe som helst annet, så kakaonibs vinner overlegent! ;o)

3 kommentarer:

Janicke sa...

Så fin blogg Tone :-D Jeg følger!! Elsker råsjokolade og kakaonibs :-D klem

bente sa...

Jeg hadde kakonibs på smoothien min i dag tidlig, nam nam! Tok litt tid før jeg ble vant til smaken første gang jeg prøvde, men nå elsker jeg det :D

Muffin sa...

nam nam nam!

ps - iherb-pakken min lar vente på seg! :/