søndag 9. januar 2011

Dagens lunsj: Mangochia-pudding

Dagens lunsj var jeg mildt sagt meget skeptisk til. Her var det bare å lukke øya og konsentrere seg om smak. De første skjeene var ... verken gode eller vonde ... men faktisk, dette ble bedre og bedre! Smakte litt mangogelé eller noe sånt. Chiafrøene gir ikke særlig smak og er mindre "slimete" enn man skulle tro.

Chiafrøene ser grønne ut på bildet, men er mer gråsvarte. Litt dårlig MMS-kvalitet ;-)

Oppskrift:
1 mango
1/2 banan
3/4 dl chiafrø bløtlagt i 3 dl vann eller mandelmelk
Litt himalayasalt
Bløtlagte gojibær

Bløtlegg chiafrøene i vann eller mandelmelk i ca 1 time (eller gjerne over natten). De sveller, slik at det danner seg en gelé-aktig væske rundt frøet. Mos mangofruktkjøtt og banan. Rør dette inn i de bløtlagde chiafrøene. Tilsett litt rosa himalayasalt. Dryss over gojibær og mangobiter. Jeg tok også noen nøtter på, for jeg trenger litt å tygge på. Jeg synes også at gojibærene smakte veldig godt til mango!

Oppskriften fant jeg her, og her står det også at dette er en "superfrokost" som holder deg mett lenge. Slikt liker jeg!

I know, ser gross ut! ;P Men tro meg, jeg kan ikke spise noe "bare fordi det er sunt". Jeg trenger at det smaker godt også! Mannen i huset likte det også godt, mens sønnen ikke har smakt enda.

5 kommentarer:

Anita sa...

Nam! Jeg elsker chia :D Syns det ser kjempegodt ut jeg, er ikke noe sær på sånt, kan fint drikke en gusjebrungrønn smoothie jeg, hehe :D

Marianne sa...

Syns det ser godt ut jeg! Men jeg er kanskje ikke helt habil i spørsmålet. En som overhodet ikke er vant dil denne typen mat ville nok rynket litt på nesa :D

Biżuteria z filcu sa...

Its look great :)
Hugs
Agata

Sille sa...

Takk for at du er så flink til å blogge! Du er veldig flink til å inspirere meg! Alt ifra interiør til kosthold :-) Håper du fortsetter å blogge lenge. Jeg har nesten det samme på min ønskeliste, men rosa Kitchenaid kjøkkenmaskin og blender:-))

Tone - Hjertemat.com sa...

Sille: Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding! Du burde ha en blogg selv og komme med små drypp innimellom! :)

Ja, rosa stod høyt hos meg også, men fikk en veldig billig kremfarget K A blender, så da tror jeg det blir kremfarget kjøkkenmaskin også.