torsdag 30. desember 2010

Sunn julesjokolade

Heihei!

Håper alle har hatt en fin og avslappende jul :)
Jeg har hatt det veldig fint, til tross for at poden våknet med feber på selveste julaften ... Jeg kjenner jo også at formen på langt nær er der jeg skulle ønske den var, men jeg er mye bedre enn jeg var i november :-)

Jeg har øvd meg på å lage raw sjokolade i julen, og har fått tilbakemeldinger på alt fra: "den beste sjokoladen jeg har smakt" til "ikke søte nok", så jeg antar smaken er som baken ;) Jeg føler i alle fall at jeg har funnet en oppskrift som passer for meg, og den er veldig enkel.Sjokolade:
Kakaosmør - raspet og smeltet på lav varme
Rått kakaopulver
Yaconpulver

Jeg smaker meg frem til en sjokoladesmak jeg liker. Yaconpulveret gjør sjokoladen både søtere og mildere, slik at smaken kan minne litt om melkesjokolade. Man kan også tilsette en anelse himalayasalt, 1 ts vaniljepulver og/eller annen smak, men det er strengt tatt ikke nødvendig (etter min smak). Men har du det i hus: bruk det! :)Fyll:
3 ss Yaconsirup
1 ss smeltet kokosolje
5 dråper flytende Stevia m/English Toffee

Denne oppskriften på karamellfyll har jeg fra Mjuuugly. Første gang jeg prøvde den brukte jeg yaconsirup fra et annet merke, og da minnet den overhodet ikke om karamell. Med yaconsirup fra "riktig merke" derimot, smaker denne skikkelig smil-karamell! I LIKE!


En annen ting som er viktig er å bruke ordentlige former (dersom man skal fylle sjokoladen). Bruker man isbitformer, slik jeg har gjort før, er sjokoladen vanskelig å få ut og man risikererer å få mange "smaksprøver". Nå har jeg kjøpt kvalitets-silikonform (Panduro) samt flere små enkelt-former (Søstrene Grene).Jeg fyller først sjokolade i formen og setter kaldt. Etter kort tid tar jeg de ut og ruller sjokoladen rundt i formen. Dette er absolutt enklest å få til dersom man bruker enkelt-former, slik som på bildet, for da kan man bare klemme formen litt sammen når sjokoladen har begynt å tykne. Fyll på med karamellfyll, sett kaldt noen få strakser og fyll på nytt lag med sjokolade.

Jeg har noen ganger vært veldig utålmodig og ikke latt lagene stivne ordentlig, men resultatet blir veldig bra fordetom. :o)


Sjokolade med frossent fyll. Dersom den står litt i romtemperatur blir fyllet mer flytende.


Kan spises rett fra fryser, rett fra kjøleskap - eller romtemperert.
En liten helsebombe: både kakaosmør, kakaopulver, yacon og koksolje er supermat (ekstremt næringsrikt) og veldig sunt!

Husk at du kan bruke koden NEB207 første gang du handler på iHerb, da får du 5 dollar i rabatt! Da får du også din egen kode som du kan gi videre til dine venner :-)

9 kommentarer:

Janicke sa...

nam nam!! Så bra formen din er litt bedre! Godt nytt år :-D

Fru Holt sa...

Det ser såå ågodt ut! Kan nesten ikke vente med å bestille både det ene og det andre fra iherb ( bare venter på lønning...hehe), så er jeg igang med supermat også!! (Hvertfall sjokolade!)

Karin sa...

Kjempegodt var det! Takk for i går, Tone, Anders og Emiliangutten, det var så koselig å ha dere på besøk! Veldig glad at formen er på vei oppover :)

Silvia sa...

Wow, så flink du er;) Jeg lager også hjemmelaget konfekt, med reaksjoner som; "wow, har du lagd disse? Sinnsykt gode!", "Beste jeg har smakt!" (skryyyyt)
Men de er kalloribomber så det holder da! Ren dronningsjokolade med marsipan blandet med whisky som fyll... Mmmmm, sykt godt, for de som liker sånt da;) He he

mjuuugly sa...

Så moro du liker disse. Jeg er helt enig med deg, man MÅ bruke den yaconsirupen du linker til, hvis ikke bør man bruke ekstra dråper med english toffee. Sprøtt at det er så stor forskjell på smaken på de yaconsirupene, men den yaconsirupen der syns jeg smaker karamell alene, den er såååå god!!! Ha en fin kveld :)

Mirjam sa...

De så bare kjempegode ut! Skal bestille de ingrediensene i januar. Nå må jeg vente litt da jeg allerede har bestilt så masse.
Takk for den inspirasjonen du er, Tone!

Fargeheimen sa...

。☆*☆ 。★。\|/。★。☆*☆。
☆ GODT NYTT ÅR ♥ 2011 ☆
。☆*☆ 。★。/|\。★。☆*☆。

Veronica sa...

Mmmmm nydelig sjokolade! Godt nytt år forresten!!


sv: jeg svarer deg her jeg! jeg fikk den lange kommentaren din ja! Men jeg godkjenner alt. Aner ikke hva som står hos meg. Derfor synes det ikke med en gang ;) Aner ikke om det står "kommentar lagret venter på moderering" faktisk.

Uansett, jeg bor i samme by som rosahuet og her er det rimelig delt. Halvparten kjenner faren og vet at det er stor sjanse for at HAN står bak bloggen og alt hun liksom "har fått til", andre halvparten overser det. Skal man være en flink 13-14åring så synes jeg for det første man skal få de jobbene som kommer til deg først, ikke få pappa til å skaffe alt.

Hun er konstant i lokalavisa, uten at noen forstår hvorfor. Derfor er hun blitt en irritasjon for meg, for jeg forstår ikke hvorfor ingen har skrevet om de 3 sirenebilene jeg hørt igår - men hun er der. Skjønner? Og jeg siterer ei annen som kommenterte hos meg "man tørr jo ikke å si at man er blogger for da tenker folk flest på sånne som henne".

En blogg kan jo være å så mye mer enn rosahuer og det de skriver om. At ikke flere blogger som DIN er på topplistene forstår jeg ikke. Dere stiger jo, men jeg forstår ikke hvorfor folk orker å lese om 14årings liv dag og dag inn. Skal sies jeg ikke har lest mer enn de innleggene folk sender meg, pga de er så teit skrevet. Er det samme nivå som andre "rosa toppliste-blogger", så er det jaggu ikke høyt. Det er min saklige mening :)

veronica sa...

sv: der er jeg helt enig! man skal ikke skrike om noe som ikke står der - og det er helt sikkert foreldrene som er mest skyld i det. Men jeg tenker og at man har litt selvinnsikt og tenker litt selv i den alderen og. Jeg vet ikke. Irriterer meg mest over all den oppmerksomheten hun får for ingenting - DET er teit.