torsdag 30. desember 2010

Raw sjokolade

Jeg har øvd meg på å lage raw sjokolade i julen, og har fått tilbakemeldinger på alt fra: "den beste sjokoladen jeg har smakt" til "ikke søte nok", så jeg antar smaken er som baken ;) Jeg føler i alle fall at jeg har funnet en oppskrift som passer for meg, og den er veldig enkel.

Sjokolade:
Kakaosmør - raspet og smeltet på lav varme
Rått kakaopulver
Yaconpulver

Jeg smaker meg frem til en sjokoladesmak jeg liker. Yaconpulveret gjør sjokoladen både søtere og mildere, slik at smaken kan minne litt om melkesjokolade. Man kan også tilsette en anelse himalayasalt, 1 ts vaniljepulver og/eller annen smak, men det er strengt tatt ikke nødvendig (etter min smak). Men har du det i hus: bruk det! :)

Fyll:
3 ss Yaconsirup
1 ss smeltet kokosolje
5 dråper flytende Stevia m/English Toffee

Denne oppskriften på karamellfyll har jeg fra Mjuuugly. Første gang jeg prøvde den brukte jeg yaconsirup fra et annet merke, og da minnet den overhodet ikke om karamell. Med yaconsirup fra "riktig merke" derimot, smaker denne skikkelig smil-karamell! I LIKE!

Kan spises rett fra fryser, rett fra kjøleskap - eller romtemperert.

En liten helsebombe: både kakaosmør, kakaopulver, yacon og koksolje er supermat (ekstremt næringsrikt) og veldig sunt!

Husk at du kan bruke koden NEB207 første gang du handler på iHerb, da får du 5 dollar i rabatt! Da får du også din egen kode som du kan gi videre til dine venner :-)

Ingen kommentarer: