tirsdag 2. november 2010

Sunn, mislykket sjokkis >D

I dag dere ... i dag er en herlig dag :)

Som noen av dere har fått med dere har jeg ikke vært særlig i form siden slutten av juni, med mistanke om ME eller lignende sykdommer. Stort sett har jeg noen fine, friske timer mellom hver gang jeg blir utmattet, men denne gangen har jeg vært sjuk i ett siden torsdag ... Og ... jeg var alene med Emilian i helgen ...

Så - da er det bare så fantastisk ubeskrivelig deilig å våkne i dag og kjenne meg mer frisk enn syk! HURRA FOR DET! :D


Men ... Jeg er visst fortsatt litt i ørska. Prøvde meg på hjemmelaget sjokolade, men de ble litt mislykka ;)
Neste gang må jeg huske å ha et tykkere lag med sjokolade i bunnen (det som blir toppen) før jeg tar i fyllet, ellers blir toppen ødelagt når jeg tar de ut av silikonformen (må nemlig bruke litt kraft for å få dem ut (det er egentlig en isbitform)).


Gode på smak da :)
Jeg lagde noen med karamellfyll (to forskjellige varianter), noen med lakrisfyll og noen uten fyll.Men HAHA! Se på disse! Her har jeg virkelig vært i ørska ... Jeg tok altså et lag sjokolade, så et lag karamell, og så ... så har jeg glemt det siste sjokoladelaget ...! Virkelig bra jobba, Tone. Virkelig.


Og litt deformerte bjørner. ;)

Oppskrift:
100 gram kakaomasse, revet
50 gram kakaosmør, revet
Dette smeltes på lav varme, f.eks i et vannbad.

Så tilsatte jeg yaconpulver, lucuma, carob, yaconsirup, smeltet kokosolje, litt himalayasalt og litt stevia. Jeg husker ikke nøyaktige mål, men smakte meg frem til en sjokolade jeg likte. Jeg hadde også brukt vaniljepulver om jeg ikke var tom. Next time :)


Fyll:
Karamellfyllet til Mjuugly
Lakrisfyll: 1 ss smeltet kokosolje, 1 ss yaconsirup, 1 ts lakrisrotpulver
Karamellfyll nr 2: 1 ss kokosnøttnektar med 2 dråper Stevia English Toffee


Hvis du ikke har lyst til å kjøpe inn kakaosmør og sånt hele enda, men har lyst til å prøve en sunnere variant enn melkesjokolade, kan du prøve å smelte 70%-sjokolade, slik jeg gjorde her. Da fjernes den bitre smaken! Naturlig søtning kan du bruke til så mye annet uansett :)


post signature

6 kommentarer:

Anette sa...

Oiii sånn med lakrisfyll må jeg prøve å lage til helga! Hvor hadde du kjøpt lakrisrotpulveret igjen?? Elsker sjokolade og lakris sammen!

uff.. ikkeno godt når formen er så dårlig. Kjenner til det der så altfor godt, er under ME-utredning sjøl. God bedring og håper du får noen kjempebra dager framover:o)

mjuuugly sa...

Så flink du var. Det er ikke så lett å lage sjokolade med fyll første gangen, det er mye man kan gjøre feil. Man må vite nøyaktig hva man skal gjøre, så dette var ikke dårlig. Bare vent til neste gang du :D

Anette sa...

SV: Jeg har vært sjuk siden midten av august i fjor! Det sa PANG en dag og etter da har jeg vært dårlig. har vært smådårlig i mange år men vi har aldri skjønt hva det var! Legen min satte meg på ME-utredning med en gang! Nå venter jeg på å få komme inn på ME-senteret på Ullevål. Har vært 100% sykemeldt fram til Juni, og fra da begynte jeg å jobbe 20%. Er fortsatt ganske dårlig men sjukdommen har jevna seg litt ut så den er lettere å forutse nå.

Er nok lurt å bli 100% sykemeldt. Se hvordan kroppen reagerer på det og om noe forandrer seg. Om det er ME er det viktig at du hviler og aldri bruker over en viss prosent av energien du har hver dag.
Har du blitt sjekka for Borrelia? Flåttbitt.

Anette sa...

SV: Jeg har vært sjuk siden midten av august i fjor! Det sa PANG en dag og etter da har jeg vært dårlig. har vært smådårlig i mange år men vi har aldri skjønt hva det var! Legen min satte meg på ME-utredning med en gang! Nå venter jeg på å få komme inn på ME-senteret på Ullevål. Har vært 100% sykemeldt fram til Juni, og fra da begynte jeg å jobbe 20%. Er fortsatt ganske dårlig men sjukdommen har jevna seg litt ut så den er lettere å forutse nå.

Er nok lurt å bli 100% sykemeldt. Se hvordan kroppen reagerer på det og om noe forandrer seg. Om det er ME er det viktig at du hviler og aldri bruker over en viss prosent av energien du har hver dag.
Har du blitt sjekka for Borrelia? Flåttbitt.

Lena sa...

Skulle gjerne prøvd sjokoladen din en gang, for å smake om det smaker sjokolade ;) Hvis det gjør det, og attpåtil er sundt, så burde jeg jo begynt å lage... men det blir nok fort vekk med tanken.

God bedring!

pepperkverna sa...

Gøy å prøve da! Hege