mandag 22. november 2010

Søte og gode sjokoladekuler uten sukker :)

... og uten meieriprodukter eller andre ting som ikke er godt for meg!

Sjokoladekuler er bare så godt, og med sunne ingredienser kan jeg nyte de med god samvittighet også. Det er sjeldent jeg er tro mot en oppskrift, men så opplever jeg også at resultatet stort sett blir veldig bra! Man trenger vel egentlig bare kakao, kokosolje og søtning, men dadler gir trøffelkonstistens og nøttemelet smaker ikke så mye (gir litt nøttesmak på sjokoladen), men funker fint som fyllmasse. Så her er det bare å mikse i vei, folkens :)
Denne gangen skrev jeg ned oppskriften:

1 dl paranøtter u/salt
1 dl cashewnøtter u/salt
1 ss palmesukker
2 ss økologisk peanøttsmør
3 ss (toppet) bakekakao
1 ss carob
8 små dader, bløtlagt og uten skall
20 ss (ca 1,5 dl?) smeltet kokosolje, u/smak
1,5 ts økologisk vaniljepulver
1 ss yaconpulver
1 pose stevia


De ser litt misslykka ut, men ... de er gode på smak!


Start med å bløtlegge dadlene dersom de er litt tørre og harde. Mine var bløte inni og harde i skallet, så jeg fjernet skallet etter at de hadde ligget litt i bløt. Du kan evt også bløtlegge nøttene, men jeg pleier ikke å gjøre det. Kjør nøtter og palmesukker til mel i blender. Tilsett alt det andre og kjør i noen få sekunder, til alt er blandet. Rull som kuler eller putt i minimuffinsformer/isbitformer slik jeg har gjort. Sett i fryser til de er harde!

Oppbevares i fryser for harde sjokolader eller kjøleskap for mykere utgaver.
Jeg var tom for rå kakao, ellers hadde jeg brukt det såklart. :)

Er du ny på dette med naturlig søtning, vil jeg anbefale yaconpulver og palmesukker. Dette er "sukker" som gir kjempegod smak på sjokoladen og er lett å like, selv for en selverklært sukkerelsker! Yacon har veldig lav GI, så den er absolutt å foretrekke, men jeg synes palmesukkeret er bedre på smak (kjempegod i kaffe, å rulle sjokoladekuler i osv).

Kjøp produktene dine fra iHerb (bruke koden NEB207 første gang du handler, så får du 5 dollar i rabatt) - og jeg lover du blir hekta! Hvem hadde trodd at sukkerfri sjokolade var så godt? :)

Her er en inspirasjonsvideo (etter tips fra Siljesreise) så du ser hvor enkelt det kan gjøres:
post signature

1 kommentar:

Muffin sa...

jeg trodde jenta på filmen var deg først (av stillbildet), ligna! :) har så lyst til smake disse sjokoladene snart. :):)