mandag 18. oktober 2010

Raw minibrownies med karamellettersmak

De fleste supermatbloggene jeg følger med på, har blogget om sjokoladetrøfler/brownieskuler, og jeg kan jo ikke være noe dårligere ;)

Jeg kunne jo selvfølgelig fulgt en av de andres oppskrifter, men er det én ting jeg har lært i denne raw food-verdenen, er det at smaken er forskjellig (og det tar tid å venne seg til nye smaker), og at det er bare å smake seg frem på deigen, for deigen er jo resultatet :) Genialt i grunn!
Så - ikke heng deg for mye opp i oppskrifter! Se på det som et utgangspunkt. Har du ikke alle ingrediensene så tar du det du har eller prøver med noe annet. Jeg, for eksempel, har til nå ikke klart smaken av Lucuma, og jeg liker det heller ikke om sjokoladekaken smaker for mye dadler. Jeg klarer heller ikke at ting er for søtt, og disse ble i overkant søte for min del. Neste gang blir det mindre palmesukker (evt mer kakao :)) Husk at man venner seg til mer og mer usøtet mat når man er sukkerfri!

Søte, dog gode! Palmesukkeret gir browniesen en tøtsj av karamell! Herlig :)

Cirkamål:
4 ss palmesukker (kjøres i blender til melis)
1 dl cashewnøtter u/salt (kjøres i blender til mel)
4 dadler (husk å ta ut steinen ;))
3 toppede ss kakaopulver
1 ss aktivert bygg (gir ingen smak (tror jeg?), så kan droppes. Har tilsatt det pga det gir energi.
3 ss kokosolje, usmeltet og uten smak*
1 ts ekte vaniljepulver
Litt Himalayasalt

Kjør først palmesukker og cashewnøtter i blender, tilsett alt det andre. Du skal få en tykk deig som enkelt kan formes til kuler. Jeg valgte å ta dem i en isbit-form istedet.

Edit: Etter noen timer i kjøleskap var de perfekte! Helt nydelige!


*Update! Har etter noen måneder skjønt at den kokosoljen uten smak ikke er egnet til særlig annet enn steking. Extra virgin is the King! :D

post signature

Ingen kommentarer: