søndag 24. oktober 2010

Litt sunnere taco

I dag hadde vi taco til middag og vi gjorde det hakket sunnere enn vi har gjort tidligere. Vi kunne gjort det enda sunnere ved å lage hjemmelaget tacokrydder også, men det får bli en annen gang!Mors lille hjelper som har lært seg hvor godteriet er "gjemt" ...
Luen er på inne fordi han ville det, og da lønner deg seg å høre ;o)
Tacolefser:

Jeg fant oppskrift på denne bloggen, men jeg gjorde slik:

2,5 dl fint speltmel
2,5 dl grovt speltmel
2 dl jyttemel
1/2 dl smeltet kokosolje
1/2 ts himalayasalt
2,5 dl varmt vann

Blandes til en deig, deles i små boller (jeg fikk 4-5) og kjevles til flate kaker som passer i stekepannen. Stekes på høy varme uten fett - til den ser ferdig ut. Jeg la de oppå hverandre på en tallerken (og byttet på hvem som lå øverst), for å bevare dem myke.

Det ble veldig mektige, så det holdt med en halv til meg og en til Anders - og Anders synes de var gode :)
Jeg har jo fått så annerledes smaksløker at jeg synes alt sunt er godt ;)) (nesten)

Og sååå, så lagde jeg hjemmelaget guacomole! Jeg bare MÅ ha guacomole til taco, men jeg har faktisk aldri laget hjemmelaget (visste nesten ikke at det gikk an), men så var det jo superlett!

Alt du trenger er:

Og voila :D

Guacomole:
2 modne avocadoer
2 fedd hvitløk
1 dl hakket løk
1 hakket tomat
2 ss finhakket chili, grønn eller rød
3 ss lime-/sitronsaft
1/4 ts himalaysalt (evt droppes)
1/2 ts pepper

Alt (unntatt tomatene) blandes ved hjelp av en stavmikser/kjøkkenmaskin/blender. Personlig synes jeg den er best om den har litt klumper. Ha i hakket tomat. Ferdig :)

Denne blir ordentlig sterk og river når du spiser, så ta litt mindre chili og hvitløk om du ønsker den mildere.
Settes i kjøleskap minst et kvarter før servering for at smaken skal sette seg.

Tips: Om du ikke har brukt sitron, kan du legge en avokado-sten oppi bollen før servering for å hindre bruning! 

Den ble sterk, men supergod! Beste guacomolen jeg har smakt, og det er nok fordi den smakte så ekte. Ingen tilsetningstoffer eller ingredienser jeg ikke vet hva er. Og så enkelt, med ingredienser jeg hadde i kjøleskapet uansett! :D

post signature

2 kommentarer:

livet på kvasseberget sa...

åå dette så godt ut:) og så flink du er til å lage mer av det selv istede for å kjøpe som jeg gjerne gjør....
ble sulten av å se på det:)

ha en herlig mandag!

klem fra kine

Hege - BOLIGglede sa...

Kom å lag litt mat til storesøster!! ;)
Øverste bilde var jo skikkelig julekortbilde! Så søt:)