lørdag 23. oktober 2010

Dagens frokost: Juice og pannekaker

Jeg får stadig spørsmål om hva jeg egentlig spiser, for jeg kan jo tydeligvis ikke spise noe ..., så jeg tenkte å legge ut noen oppskrifter :) Jeg spiser og koser meg - og maten har aldri smakt bedre!

I dag startet vi dagen med et stort glass ferskpresset juice med Purely Greens i. Jeg har tenkt at Emilian (2,5 år) helt garantert ikke liker grønt pulver i, men i dag prøvde jeg - med stor suksess! Han drakk og koste seg og ba om mer! Jeg er ikke så veldig glad i den gress-smaken, men sammen med en søt juice kan man nesten ikke kjenne smaken.

Tips: Bruk en elektrisk melkeskummer til å fordele pulveret helt!

Ps: Jeg vanner ut juicen hans, da det kan være litt sterkt for magen og for tenna for så små.Litt sitron i (en liten cm), for smakens skyld, men ellers skal man ikke ta hvetegress o.l. sammen med sitrusfrukter. Så ikke drikk det med appelsinjuice!

Etter juicen lagde vi pannekaker etter denne oppskriften. Jeg tok det litt på feelingen og lagde den litt tykk (til små pannekaker), og hadde i litt sukrin. Mine ble omtrent slik:

Pannekaker

Ca 5 dl speltmel (jeg tok mest grovt og litt fint)
Litt jyttemel, ca 0,5-1 dl
1 dl havregryn, gjerne malt til mel (jeg brukte hele)
4 ss smeltet kokosolje
5 egg
Rismelk til ønsket konsistens
ca 2-3 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
Litt himalayasalt

La svelle litt. Jeg serverte noen med blåbærsyltetøy og noen med agavenektar (sikkert enda bedre å bruke yaconsirup, men det er jeg tom for).

En søt og god start på dagen :)

post signature

Ingen kommentarer: