søndag 19. september 2010

Supermat: Chiafrø


Jeg ble interessert i supermat ifm at jeg ble syk, nærmest desperat over å finne noe som kunne gi meg energien tilbake, fort! ;-) Nå har jeg innsett at dette kan ta tid, men jeg vil i alle fall booste prosessen så mye jeg kan. Jeg er fortsatt i nybegynnerfasen når det gjelder kosthold, men kommer til å dele litt av kunnskapen her på bloggen. Håper det kan være til nytte for noen!

Supermat
Supermat er mat som er mat og medisin i ett.

Chiafrød - Innhold
Chiafrø betegnes som supermat og har et svært høyt innhold av fettsyrer, spesielt omega 3 og omega 6. 2 ss av Chiafrø inneholder mer omega 3 enn en laksefilet! Av samme mengde får du i deg kalciuminnholdet til flere glass melk, og er derfor en kjempefin erstatning for mennesker med et melkefritt kosthold. Frøene har også et høyt proteininnhold, og inneholder alle de viktige aminosyrene vi trenger.

Virkning
Frøet har en høy vannabsorberende evne, hindrer dehydrering og øker forbrenningstiden på komplekse karbohydrater. Virker nedsenkende på blodtrykket. Forsinker dannelsen av sukker i kroppen, stabiliserer fordøyelsesprosessen og forlenger drivstoffeffekten.

Hvordan bruke frøene?
Chiafrø kan spises som de er, men det er best å knuse frøene så mye som mulig for å få best tilgang på det sunne fettet i frøene. Kan brukes i bakst, i pannekake-/vaffelrøre, i smoothie, i frokostblanding, osv!

Les mer om Chiafrø her.
Jeg har kjøpt mine her.

Ps: Jeg har ikke prøvd enda - for vi pusser opp kjøkkenet og har begynt nå i helgen! :)

post signature

4 kommentarer:

Kristine sa...

Greier ikke å henge med i svingene på maten her jeg ;-) Men håper virkelig at ditt skikkelige bevisste forhold til mat gjør DEG bedre igjen!!

Lykke til med kjøkkenoppussing! Du er så utrolig flink, Tone!

Gleder meg til du kommer opp og besøker meg snart... om du orker.

Linda sa...

Jeg er imponert!!
:)
Vil komme på besøk en dag! Hvis du orker det! Er så lenge siden nå.

mjuuugly sa...

Chaifrø er supert :D

sv: Huff, det er ikke godt å si hva det kan være. Du må hvertfall prøve å lytte til signalene fra kroppen og gjøre deretter. Det er ekstremt vanskelig, men det er så viktig! Kyssesyka kan slå helt forskjellig ut på folk og man trenger ikke nødvendigvis å bli ordentlig syk med hoven hals. Så er nok ikke så dumt å sjekke dette.


Ønsker deg masse lykke til og god bedring :)

Solveig sa...

Mulig jeg spør veldig idiotisk nå, men hvordan knuser du disse frøene. Med skje eller går det an å gjøre det i blender/prossesor? Jeg har som regel bare bløtlagt de og hatt de i smoothie, men det er kanskje bare bortkasta? Fint innlegg btw ;)