onsdag 8. september 2010

Selleriiis :D

I dag har jeg laget en kjempegod is av bare grønnsaker, frukt og bær, - med bl.a. selleri! Som vanlig ble den til på slump og uten noen egentlig plan. Jeg laget meg en sunn juice da sønnen begynte å mase om is ... I fryseren hadde jeg frosne bananer og jordbær - og vips! Den nydeligste is som kun smakte av jordbær!

Dette tok jeg:

3 stilker selleri
3 gulrøtter
1 lime
1/2 rødbete
Noen alfalfaspirer
2 epler (fra hagen)

Alt dette juices i en juicer (saftsentrifuge). Hell i blender og tilsett:

2 frosne bananer
en hel del frosne jordbær

Bland til ønsket softis-konsistens. Smak deg frem. Har du andre grønnsaker, frukt og bær så tar du selvsagt det! Dette skal jeg prøve igjen med frosne blåbær. NAM!

Vi spiste isen med det samme (glemte å ta bilde), og restene ble til isbeger-is:Det ble faktisk 12 reste-is, så dette er en stor oppskrift!
Ps: Den smakte best med en gang, men veldig greit å ha slike is i fryseren, da :D

Hva er bra med selleri?
Selleri hjelper kroppen med å rense seg selv! Den inneholder flere aktive sammensetninger som fremmer helsen, inkludert stoffer som hjelper til med å senke kolesterolnivået, og kumarin, som kan beskytte mot kreft. Selleri er en perfekt kilde til C-vitamin, den senker blodtrykket og er bra for den mentale helsen. Inneholder en rekke viktige vitaminer og mineraler som er bra for deg, les mer her.

1 kommentar:

Sweet Memories sa...

Det hørtes spennende ut.men litt rart også...med selleri.Men når du sier det er godt ,så er det verdt å prøve det.
Du inspirerer meg veldig til å spies sunnere.Takk:)