lørdag 21. august 2010

Sunt brød - uten mel og gjær

I denne pakken fulgte det med flere tips- og oppskriftshefter på sunnere alternativ.
Nå har jeg prøvd meg på et brød (siden jeg, utrolig nok, hadde alle ingrediensene i hus!), og det ble faktisk ganske godt. Ikke supergodt-dette-må-dere-prøve-brødelskere, men godt-dette-må-du-prøve-om-du-vil-bake-sunt-og-spise-brød-som-ikke-smaker-helt-grøss

Jeg har prøvd et lavkarbo-brød tidligere, og det smakte rett og slett høgg. Konsistensen var eggete/smulete og smaken var fæl og brødet gikk rett i søpla. Dette, derimot, blir nok spist :) I tillegg var det enkelt å lage!


4 egg piskes lett
1/2 boks kesam
1 og  1/2 ss bakepulver
45 gr sesamfrø
60 gr kruskakli
50 gr solsikkekjerner
4 ss linfrø
3 ss Cocosa (kokosolje)

Bland alle ingrediensene i en bolle (jeg blandet vått i en og tørt i en og blandet det så sammen). Hell i papirkledd brødform. Jeg strødde også noen gresskarfrø på toppen.

Stekes midt i ovnen, 180 grader, 50 min.Ps: Har du ikke kokosolje, kan du sikkert bruke vanlig olje (?). Edit: Kom over denne oppskriften på en annen blogg, da stod den med 3 ss smeltet smør.

Kokosoljen gav brødet en herlig aroma under stekeprosessen... ;o)

3 kommentarer:

mjuuugly sa...

sv: Det er jo ikke godt å vite. Kjenne kroppens signaler og lytte til dem er nok det viktigste.

Dette brødet så himmelsk ut! Nam!

Jeg leser nedenfor at sjokoladen ble veldig bitter/mørk, hva hadde du i den? Jeg bruker alltig yacon og litt kokosolje, carobpulver og stevia, det gjør susen! :)

Miamor sa...

....så deilig ut...selv har jeg levd etter ..mer fett..lite karber..siden i begynnelsen av juli..gått ned 5 kg og er mett hele tiden på få måltid....det funker...spennende å høre mer om spirulina i forhold til levaxin...selv går jeg på levaxin uten problem men er alltid åpen for alternativer....
...ha ei deilig helg....

Therese sa...

Hei hei Tone. Å, nam nam, det så helt perfekt ut. Jeg elsker slike grove brød. Håper alt er bra med dere alle. STOR KLEM FRA MEG.