mandag 30. august 2010

Ertepesto og alfafaspirer :D

Dette må dere prøve! En sunn og knallgod middag/kveldsmat som ble til litt på slump. Jeg hadde kjøpt alfalfaspirer (for første gang ...) og mannen hadde kjøpt kylling, og plutselig kom jeg på at jeg ville lage Siljes ertepesto. Og voila: en utrolig sunn og velsmakende rett :)


Jeg kan jo gjengi oppskriften:

Ertepesto
2 dl frosne erter
4 ss solsikkefrø
1 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
1 ss sitronsaft (jeg brukte lime)
Salt og hvit pepper (jeg brukte svart, for jeg synes hvit pepper smaker så ... spesielt ...)

Kjøres i blender til dip-konsistens.

Smaken ble litt sterk og smaker egentlig ikke erter. Sammen med annen mat smakte den rett og slett utrolig godt! Prøv selv!

Namnam!


Alfafaspirer er små nyskudd fra alfalfabønnen - en svært næringsrik plante. Smaken er mild og nøttepreget, det er enkelt å tilsette alfalfa til de fleste retter. Bruksområdene til alfalfa er først og fremst fersk i salater, men også i wok, gryter og lapskauser. Det kreves lite eller ingen tilberedning. Alfalfaspirene er svært kalorifattige, men like fullt svært rike på kostfiber. Inneholder omega-3 og omega-6. Beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Er med på å holde kolesterolnivået nede. Du får en sunn tarm og et godt immunforsvar. Regulerer blodtrykk, betennelsesnivå og blodets evne til å flyte fritt. Derfor er det flott å få tilført denne typen plantefett.

Kilde: Bama.no

post signature

Ingen kommentarer: