onsdag 28. juli 2010

Mer juiceinfo ;)

Oppskrifter
Jeg har søkt litt på nettet og fant mange oppskrifter her.
Det ligger også masse på youtube.
Ellers anbefaler man gjerne å ha noen søte frukter (eple, ananas) og noe surt (appelsin, lime) for å balansere det smaksmessig, særlig om du har bitre smaker du ønsker å skjule. 


Disse egner seg:
Frukt og grønnsaker som egner seg for juicing, er de som inneholder mye juice, eks: Ananas, rødbeter, selleristenger, epler, agurker, gulerøtter, spinat, meloner, granatepler, appelsiner, druer osv. Blad og blastilker fra salat kan presses.

Disse egner seg mindre:
Frukt/grønt som inneholder mye stivelse/fibre, f.eks bananer, mango, avokado og sukkererter, egner seg dårligere til jucing (men jeg er ganske sikker på at den juiceren jeg har kan presse noen dråper ut av det meste :D).

Ellers kan man bare prøve seg frem med det man har i kjøleskapet: brokkoli, sellerirot, søtpotet ... you name it!

Misfarging:
Dersom man skal lage eplejuice, lønner det seg å tilsette litt lime/sitron, for å unngå misfarging.

Oppbevaring:
Ferskpresset juice bør drikkes med én gang, da mange av næringstoffene forsvinner i løpet av de første minuttene. Dersom man ønsker å lagre, bør det lagres på luft-tette, porsjonsstore glass. Sørg for at du fyller helt opp, slik at juicen ikke har kontakt med luft. Lagres maks 8 timer!
Man kan også fryse juicen, men da mister man veldig mye næringsstoffer.Skall/kjernehus
I oppskriftsboken som følger med, står det at man må fjerne skallet på ananas, kiwi osv. Det må man ikke, dersom man har en skikkelig juicer. Det eneste man bør skrelle, er appelsiner, da skallet har en bitter smak. Sørg for å vaske frukten/grønnsakene GODT og fjern klistremeker osv. Kjernehus, stilk osv, kan du bare beholde.

Rengjøring
Rengjør maskinen med en gang. Det er enkelt og alle løse deler kan kjøres i oppvaskmaskinen.

Hvem skulle tro at noe så sunt er så gøy?

Ingen kommentarer: